Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: shutterstock

Zkuste internetový barometr bezpečnosti

Informace o útocích na internetu doručované v reálném čase poskytují organizacím cenný přehled o směrování útoků.

Společnost Interoute spustila bezplatný barometr bezpečnosti na internetu, který poskytuje každodenní přehled o nebezpečných aktivitách na internetu.

Internetový barometr shromažďuje data z 22 senzorů zabudovaných do jádra evropského internetu, přičemž protokoluje zdroj, cíl a typ nebezpečné aktivity. Kromě základních statistických dat poskytuje Interoute cenný pohled na bezpečnostní hrozby, který pomůže nejen identifikovat, ale především odrazit pachatele škodlivých hrozeb a distribuovaných útoků s cílem způsobit odepření služby (DDoS).

Místo spoléhání na tradiční metody sběru dat z firewallů a ADSL směrovačů analyzuje Interoute provoz ve své optické síti dlouhé 57 000 km. Jeho analýza začíná de facto standardem v oblasti signatur bezpečnostních chyb a samočinně doplňovaný blacklist Interoute obohacuje vlastními algoritmy zjišťování útoků DDoS.

Tyto informace jsou sbírány a umístěny do výsledkové karty, ve které je porovnána váha různých útoků. Vysoce a středně vážná bezpečnostní upozornění jsou potom zmapována vůči geografickému umístění původního a cílového místa útoků.

Interoute nabízí také přístup k jednoduché „pomůcce“, která aktuálně informuje o denní úrovni internetových hrozeb. Interoute Internet Barometer je v současné době betaverze. Bezpečnostní tým společnosti Interoute bude systém dále zdokonalovat o funkce znázornění historických trendů a o diagnostické nástroje.

Připraveno ve spolupráci s PC World.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 18