Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Daily Mail

Internetový hit: lehnout si na břicho

Je to vlastně úplný nesmysl, ale překvapivě úspěšný.

Internet a sociální sítě opět ukázaly svou sílu v mobilizaci nadšených jednotlivců napříč zeměkoulí. Takzvaná „Lying Down Game“ se rozšířila neuvěřitelnou rychlostí, a tak se nedivte, když na podivném místě uvidíte strnule ležícího člověka. Nemusí být nutně mrtvý nebo na šrot opilý, jen chce být součástí fenoménu.

magazin.cz
magazin.cz

Zdá se, jakoby lidé v lehání neměly žádné zábrany. Zvěčnit se v ležící pozici lze zjevně úplně všude. Třeba na plotě to může být nepříjemné, před tankem zase nebezpečné. Had ležících lidí na silnici zase pravděpodobně nenadchne řidiče.

magazin.cz
magazin.cz

Přísná pravidla
Účastníci hry se řídí dvěma pravidly: lehání si má být co možná nejveřejnější a má se ho účastnit pokud možno co nejvíce lidí.

Hráči si musí lehnout do předepsané strnulé polohy na břicho a dát ruce k tělu. Dlaně je dokonce třeba otočit vzhůru.

Podle duchovních otců hry má jít o recesi a vzdor vůči trapným rodinným fotografiím. Jak se zdá, lezou krkem kdekomu. Podobně masivní hnutí by se ale jen těžko povedlo zorganizovat bez oblíbených sociálních a komunitních sítí, kde se může s úspěchem setkat sebešílenější nápad.

magazin.cz
magazin.cz
magazin.cz
magazin.cz
magazin.cz
magazin.cz
magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 714