Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Přežil 14 dní v pustině! Už ho pohřbívali

Devatenáctiletý baťůžkář Jamie Neal doslova vstal z mrtvých. Našli ho po dvanácti dnech, které strávil v nelítostné australské divočině. Mobil i vše ostatní si nechal v hotelu.

Jamie Neal ze severního Londýna byl pohřešován od doby, co odešel z hostelu v Katoombě na procházku po Blue Mountains. Podle listu Metro si byl už i jeho otec Richard Cass jistý, že Jamie zemřel a vzdal se nadějí, že syna ještě někdy uvidí.

Osudný pád
"Pořád je ještě trochu zdeprimovaný a není mu jasné, co se vlastně stalo. Zdá se, že nejspíš spadl z nějakého útesu. Já jsem už pro něj měl takový malý obřad na rozloučení a zapálil jsem za něj svíčku," oddechl si šťastný otec.

"Jamie říká, že už sám ztrácel naději. Bylo to hrozné, pokaždé, když viděl helikoptéru, mával a křičel, Ale nic se nestalo. Myslel si, že tam umře," dodal Richard Cass.

Do buše bez mobilu?
Jamie po dvou týdnech vypadá přepadle. Živil se jen semínky a trávou a spal pod kládami nebo jen zabalený v bundě. Prý sám sobě hrozně nadával, když přiznal, že je snad jediný teenager na světě, který se pustil na takový výlet do hor bez mobilu.

Ráno odešel z hostelu. Měl zamluvenou prohlídku nedalekého skalního útvaru v Jamison Valley, ale tam už nedorazil. Když se ještě ani druhý den nevrátil, manažer hostelu otevřel jeho pokoj a zjistil, že si s sebou nevzal skoro nic. I následná kontrola jeho účtu a emailové adresy odhalila, že se nejspíše ztratil.

Jamie se teď zotavuje v nemocnici. Byl totiž dehydrovaný a podchlazený. Mluvčí nemocnice ale potvrdila, že jeho stav je stabilní a lepší se. Přežil v relativně dobrém stavu a z policejního auta, které ho přivezlo, šel do nemocnice po vlastních.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 173