Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Čokoláda / foto: sxc.hu

Švýcaři vymysleli novou dietní čokoládu?!

Švýcarským expertům se podařilo vyvinout čokoládu, kterou můžete bez obav jíst, i když držíte přísnou dietu.

Je totiž netučná a její výrobce tvrdí, že má o 90 procent méně kalorií než běžná čokoláda.

Také se jako běžná čokoláda neroztéká. Barry Callebeaut, švýcarský čokolatiér, pojmenoval tajnou příměs, která roztékání brání, "Vulcano", protože odolá teplu až do 55 stupňů Celsia.

"Naši inženýři přišli na tuto technologie náhodou. Podařilo se jim vytvořit chutnou čokoládovou hmotu, která silně voní. Rozpouští se na jazyku, ale nikoliv teplem, ale spíš vlivem enzymů obsažených ve slinách," tvrdí mluvčí Barryho Callebauta reportérům Daily Mirror.

Společnost doufá, že se jim podaří technologii prodat firmě Cadbury a Nestlé, dvěma čokoládovým gigantům. Na trh by se tato čokoláda měla dostat během dvou let.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 147