Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Parádní satelitní fotky Země

Celá desetiletí se lidé obdivovali hvězdám a snili o divech vesmíru. Nechali se fascinovat jeho vznikem i nekonečností. Ovšem jedinečné obrazy mohou vzniknout i při pohledu opačným směrem.

Dokazují to úžasné fotografie Země pořízené vesmírnými satelity. Jde skutečně o unikátní záběry zachycující zvláštní přírodní jevy.

magazin.cz

Obrázky byly pořízeny astronauty i satelity NASA a orientují se především na nejrůznější události spojené s počasím či přírodou. Můžete se tak podívat, jak z velké dálky vypadá takový hurikán nebo výbuch sopky.

magazin.cz
magazin.cz

Ale jen pohled na fotografii naší planety stojí za to. Jedná se o zatím nejdetailnější barevnou fotku modrého zázraku jménem Země. Ve skutečnosti jde o mozaiku z několika fotek.

magazin.cz

Za pořádné prohlédnutí ale stojí i ostatní fotky. Například té, která zabírá přelet saharského písku nad britskými ostrovy, případně rozvodnění největší řeky na světě Amazonky.

magazin.cz
magazin.cz

Zkrátka a dobře, Země má stále co nabídnout, i když jde často o jevy ohrožující životy lidí.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 196