Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: salvationarmysouth.org

Dealer drog ze základky. 12letý kluk šokoval policii

O tom, že jsou drogy předmětem zájmu stále mladšího publika uživatelů, není pochyb. Pod pojmem drogový dealer si ale většinou představíme někoho staršího a ostřílenějšího.

Spousta heroinu
I tato představa se ale rozplývá. Například v Berlíně policie chytila dvanáctiletého kluka, který naprosto rutinně distribuoval heroin.

Stalo se tak v nechvalně proslulé čtvrti Kreuzberg. Stále jsme ale v Berlíně, hlavním městě Německa, kde by něco podobného čekal málokdo.

Ostatně, policie byla náležitě šokována, když mladíka identifikovala a našla u něj na 150 ampulek heroinu.

Dávky prodával za cenu mezi deseti a patnácti eury, tedy kolem tří set korun. Peníze i drogy mu byly zabaveny, ale nic moc jiného se s dealujícím dítětem dělat nedá.

Do vězení nepůjde
Odborníci z protidrogových úřadů mají za to, že takto mladé děti nedistribuují drogy dobrovolně, ale že jsou zneužívány staršími dealery, a to právě kvůli tomu, že nenesou trestněprávní zodpovědnost a nemohou být posláni do basy.

Tento dealer byl nejmladším dopadeným v Berlíně. Ale Německo má s podobnými případy zkušenosti. Minulý rok byl v Bavorsku zatčen dokonce jedenáctiletý dealer.

Je dost pravděpodobné, že v jiných zemích, kde se s drogami kšeftuje o poznání více, je věk dealerů ještě nižší.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 249