Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
iPhone / foto: Shutterstock

Zloděj mobilu vystopován díky aplikaci

Krádeže drahých mobilních telefonů patří k nejčastějším. Co naplat, jde o jednoduše zcizitelné a zpeněžitelné zboží. I když, zda to bude platit i do budoucna, není zdaleka tak jisté.

Jednoduchá aplikace
Média si všimla případu amerického teenagera, jemuž byl zcizen iPhone, což se ale zlodějům opravdu nevyplatilo. Mladík si totiž svůj přístroj zaregistroval na webu, jenž se zaobírá vystopováním mobilů.

Patnáctiletý Dustin Simantob si na svůj mobil nainstaloval aplikaci „Find My iPhone“, která je propojena s příslušnou webovou stránkou. Po případné ztrátě telefonu se dá na webu jak na dálku smazat obsah přístroje, tak ho vystopovat.

Chlapci byl telefon ukraden, když se svým otcem absolvoval výlet na lodi. Mezitím někdo rozbil okénko jejich vozu na břehu a kromě iPhonu ukradl i další věci. Rodina případ nahlásila místní policii a vydala se domů.

Dopadení gangu
Tam si Dustin vzpomněl na službu, kterou svůj iPhone vybavil. A rozhodl se jí vyzkoušet. K jeho překvapení dokázal přístroj lokalizovat v domě nedaleko místa, kde byl ukraden. Zavolal tak opět tamní policii a věc oznámil.

Když odříkával adresu, příslušník policie se rozesmál. Zjevně šlo o známou firmu. Policii pouze chyběly důkazy k jejich zatčení.

Ty však s tímto případem dostali, a tak bylo možné provést domovní prohlídku a najít nejen ukradené věci Dustinovy rodiny, ale i řadu dalších. Díky jednoduché aplikaci se tak podařilo polapit kriminální gang.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 55