Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: shutterstock

Tyhle celebrity zemřely za volantem

Každý den se na celém světě přihodí tisíce automobilových bouraček. S tím, jak se lidský pohyb motorizoval, přišlo i další riziko předčasného ukončení života.

Obvykle se snažíme na něco takového nemyslet, když každý den usedáme za volant. Přece jen, pravděpodobnost, že se něco stane nám, je stále docela malá.

Jenže, když se přihodí nehoda skutečně známé osobnosti, a ta přitom navíc zemře, jde většinou o velký šok. Jednak zahyne známá osobnost, což je vždy předmětem zájmu, jednak jde o potvrzení toho, že nikdo si v autě nemůže být jist tím, že se mu nic nestane.

James Dean
Snad žádná smrt hvězdy neotřásla světem tolik, jako zahynutí mladého a velmi talentovaného herce Jamese Deana. Nehoda se stala 30. září roku 1955, kdy do Deana na křižovatce narazil jakýsi třiadvacetiletý student. Dean byl už tehdy, po pouhých třech velkých filmech, považován za jednoho z nejnadějnějších herců své generace. Nehoda, která jeho život v raném věku ukončila, z něj ale učinila legendu. A to dříve, než by si asi přál.

Princezna Diana
Britská princezna Diana byla hvězdou první velikosti, která svým způsobem převyšovala všechny herce či zpěváky. Byla velmi empatická, pomáhala potřebným a především – nezabředla do konvencí britské královské rodiny. Měla svou hlavu a tím pádem byla kontroverzní. Zemřela 6. září 1997, když se Mercedes s ní vyboural, poté, co byl zuřivě sledován paparazzi a především proto, že řidič měl v krvi 2,5 promile.

Princezna Grace Kelly
Život herečky a módní ikony Grace Kelly byl jako z pohádky. V padesátých letech minulého století platila za jednu z nejžhavějších hvězd Hollywoodu. Herecké řemeslo opustila v šestadvaceti letech, aby se stala manželkou monackého prince Rainiera III. Tahle pohádka ale šťastný konec neměla. 13. září 1982 dostala v autě lehkou mozkovou příhodu, vybourala se a zemřela.

Generál George S. Patton
Jeden z nejslavnějších a především nejúspěšnějších válečných velitelů všech dob. Vítězné bitvy vedl jak v první, tak především druhé světové válce. Bez jeho příspěvku by historie vypadala možná trochu jinak. Co nedokázaly celé armády, to se povedlo řidiči německého kamiónu jen krátce po skončení 2. světové války. 9. prosince 1945 narazil do Pattonova Cadillacu, a přestože náraz byl poměrně malý, kovový předmět uhodil generála a ten o dvanáct dní později zemřel na embolii.

Jackson Pollock
Byl považován za jednoho z nejvýraznějších umělců své doby. Jeho obrazy a malby sice kdekdo považoval za nesmyslné, ale měly i celou řadu významných obdivovatelů a později se ukázalo, že i následovníků. Pollock dal vzniknout nové metodě „kapání“ barev na plátno. Byl to jeden z těch rozervaných umělců a tečku za legendou jeho života udělala alkoholem opojená nehoda jím řízeného vozu 11. srpna 1956. Bylo mu 44 let.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 123