Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Nejdražší čokoládová tyčinka

Jde sice o v podstatě obyčejnou čokoládovou tyčinku, avšak její cena je naprosto výjimečná. Zájemce zaplatí necelých tisíc liber, tedy kolem třiceti tisíc korun!

Oblíbená tyčinka
Jedná se o u nás neznámou a neprodávanou tyčinku Wispa Gold, která má především ve Velké Británii velkou spoustu fanoušků. Před nějakým časem však výrobce Cadbury zastavil její produkci.

Teď ji znovu rozjíždí, a aby tento moment náležitě zdůraznil, nechal vzniknout jakousi speciální edici. Obal tyčinky je pozlacený, navíc dostanete pěkný polštářek i se štítkem a cenou.

Od září bude čokoládová tyčinka opět běžně v prodeji. Tam bude stát zhruba patnáct korun. Rozdíl mezi tím a třiceti tisíci je zjevný.

Nostalgie po starých časech
Ale kdo by nechtěl mít první vyprodukovanou tyčinku nové série? Vždyť, když Cadbury oznámilo záměr tyčinku znovu uvést na trh, na sociálních sítích vznikly skupiny, které nabraly desítky tisíc příznivců, těšících se právě na tuhle pochoutku.

Originální tyčinka Wispa se vrátila na trh loni a za pouhých 18 týdnů se jen ve Velké Británii prodalo na 41 milionů kusů.

Nyní slaví comeback i karamelová Wispa Gold a čeká se podobný úspěch. V roce 2003, kdy byla její výroba zastavena, přitom zájem o ní opadal. Avšak v poslední době je na ostrovech cítit nostalgie po druhé polovině minulého století, zejména po šťastných osmdesátých a devadesátých letech.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 80