Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Rihanna s přítelem v lepších časech... / foto: Reuters

Chris Brown odsouzen. Nesmí se přiblížit k Rihanně

Chris Brown byl v úterý odsouzen za nedávné napadení zpěvačky Rihanny.

Soudce mu uložil pětiletý podmínečný trest a navíc šest měsíců veřejně prospěšných prací. Zároveň dostal pětiletý zákaz přibližovat se ke své bývalé přítelkyni.

Soudkyně Patricia Schneggová během čtení rozsudku Brownovi řekla, že pokud poruší kterýkoliv z bodů svého rozsudku, a to včetně příkazu nepřibližovat se k Rihanně na 100 yardů (91,4 m) - kromě akcí pořádaných v hudebním průmyslu - bude okamžitě poslán do státního vězení. Ve zprávě, která byla připravena na úterní vynesení rozsudku, se mimo jiné uvádí dva předchozí násilné činy Browna.

První se stal asi tři měsíce před únorovým útokem na Rihannu. Tehdy spolu oba partneři cestovali po Evropě. Rihanna dala Brownovi během jedné hádky facku a on do ní ve zlosti strčil tak, že se uhodila o zeď. Ve druhém případě Brown údajně rozbil obě boční okýnka v přední části Range Roveru, ve kterém jeli navštívit Barbados, kde se Rihanna narodila. Žádný z těchto útoků nebyl hlášen, uvádí se ve zprávě.

Brown si trest odpyká ve svém rodném státě Virginii. Na plnění veřejně prospěšných prací bude osobně dohlížet policejní náčelník v Richmondu. Brown také musí po dobu jednoho roku navštěvovat poradnu zabývající se domácím násilím.  Rihanna se úterního vynesení rozsudku nezúčastnila.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 202