Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Tak tohle jsou vážně nejtrapnější povolání

Řada ekonomů uprostřed finanční krize radí lidem, aby brali jakoukoliv práci. Už jen nějakou mít je podle nich v této problematické době výhra.

Ostatně, není divu. Nezaměstnanost neúprosně směřuje k deseti procentům a na výběr toho moc není.

Ale přesto, některé práce zůstávají nezáviděníhodné. Říkat někomu, že děláte zrovna je, zavání uchechtnutím na druhé straně.

Umývač nádobí
Být na samém konci potravního řetězce znamená opravdový konec. Stírat špínu z nádobí zkrátka není vysněným povoláním vůbec nikoho. Obvykle ho také vykonávají přistěhovalci, nebo teenageři, kteří si chtějí vydělat nějakou tu korunu. Ono také co dělat, když neumíte jazyk, na tváři vám raší akné nebo nemáte nárok na sociální příspěvky?

Manažer fast foodu
Když přijdete do nějakého toho fast foodu, obvykle součásti jednoho z globálních řetězců, pravděpodobně tu narazíte na člověka v jiné košili, než mají ostatní a tvářícího se neskutečně důležitě. Vězte, že tenhle člověk v tom fast foodu pracuje nejspíše od střední školy a za spoustu let nechutné dřiny dostal špetku té moci, s níž může komandovat chudáky, k nimž dříve patřil on sám.

Telemarketér
Podívejte se na nabídku práce. Takřka odevšad vás lákají do nejrůznějších call-center, kde budete zavření u jednoho telefonu a obvolávat naprosto cizí lidi, které akorát tak naštvete. Když jim zazvoní telefon, očekávají totiž něco vzrušujícího. Kdo asi tak volá: ta milá holka ze včerejška, nebo je to snad nabídka nové práce? Představte si, jak jsou zklamaní, když na ně vyrukuje hlas s haldou naučených frází. Ano, je to vážně trapné.

Chodící billboard
Dost možná už jste něco takového viděli i u nás, a sice na frekventovaných místech. To máte tak. Když si firma nemůže dovolit pronájem billboardu, vyžene do ulic člověka ověšeného cedulemi. Tito lidé jsou obvykle umístěni u rušných silnic, kde se náležitě nadýchají automobilových výparů.

Pouliční umělec
Jen si to představte. Jste pouliční umělec a musíte si vydělat na chleba tím, že přilákáte lidi k tomu, co děláte někde na chodníku. Přitom ale nesmíte obtěžovat, jinak by si na vás policie posvítila. A jak v dnešní době plné rychlé zábavy zaujmout? Inu, je to těžké a jedinou spolehlivou cestou je, že se pořádně ztrapníte. Nebo vám připadá strkání mečů do krku normální?

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 523