Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Walkman / foto: Shutterstock

Největší konkurenti iPodu

Malé hudební přehrávače doslova ovládly svět. Ještě relativně nedávno bylo nutné vypořádávat se s velikostí walkmanů či přenosných CD přehrávačů. Navíc tu byl problém s nutností neustále měnit média.

To vše je dnes pasé. Na titěrné přehrávače se vejdou tisíce songů ve výborné kvalitě a funkce přehrávačů jsou pořád širší. Do řady z nich už je zabudován například Wi-Fi internet a spousta dalších serepetiček.

Trhu s přehrávači zatím vévodí Apple a jeho iPody. Ostatní výrobci už ale také odkoukali formulku vedoucí k úspěchu a náležitě ji uplatňují.

Tohle jsou ti největší vyzyvatelé iPodu a zároveň nejzajímavější MP3 přehrávače, které se letos objevily.

Samsung P3

magazin.cz
Tento přehrávač je vskutku stylovým kouskem, který se nebudete stydět vytáhnout na veřejnosti. Pyšní se velkým dotykovým WQVGA displejem o rozměrech 480x272 pixelů a podporou prakticky všech hudebních i videoformátů. Oproti konkurenci zaujme především plejádou funkcí navíc. Nechybí rádio s možností nahrávání, budík, kalkulačka a velmi dobře nastavitelné slideshow pro fotky. Potěší i sudoku kvízy nebo podpora bluetooth.

Sony X-Series Walkman

magazin.cz

Sony oprášilo značku Walkman a pustilo se do přímého boje s Apple. To dokládá i zhruba stejné cenové zakotvení modelové řady X-Series. V ní dostanete opravdu stylové přístroje, které mají co nabídnout. Například dotykový displej, přímé spojení s Youtube pomocí Wi-Fi připojení. Nebo vynikající zvuk díky technologii odbourávající šumy. Životnost baterie je s 33 hodinami vysoko nad průměrem.

Memorex TouchMP

magazin.cz

Pakliže hledáte co možná nejlevnější MP3 přehrávač, ale zároveň nechcete podstupovat příliš velké kompromisy co do kvality, poohlédněte se po novém Memorexu. Konkrétně pak TouchMP. Ten nabízí dotykový displej, osm gigabajtů paměti, nahrávání z rádia, diktafon i videopřehrávač. Je ale vhodné upozornit na horší konstrukci. Materiály zkrátka nejsou tak kvalitní jako u konkurence, ale kdo má hlouběji do kapsy, bude spokojen.

Microsoft Zune HD

magazin.cz

Přehrávače Zune nejsou na trhu žádnými nováčky. Microsoftu se ale dlouhou dobu nedařilo uvést model, který by dokázal přinejmenším vyrovnat iPod. Zune HD by se to mohlo podařit. Jeho parametry patří k nejlepším, a jak už jméno napovídá, orientuje se na high-definition kvalitu, ať už v otázce videa či rádia. Potěší podpora multitouch, tedy několika dotyků zároveň, díky němuž se Zune HD ovládá podobně jako iPod. S přehrávačem se připojíte i k internetu, kde budete rádi za klávesnici na displeji.

Cowon D2+

magazin.cz

Značka Cowon se etablovala poměrně silně zejména mezi fajnšmekry, kteří dokáží ocenit vynikající kvalitu zvuku za přijatelnou cenu. Model D2+ v tom jednoznačně pokračuje, navíc nabízí konkurenceschopnější dotykový displej schopný zobrazit až 1,6 milionu barev. Kromě toho nechybí standard typu rádia, diktafonu apod. Jen škoda, že mezi podporované formáty nepatří zejména na iTunes hojně využívané AAC.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 102