Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Chlapi jsou chytřejší, když očumují ženské

Muži tráví v průměru 43 minut denně tím, že pokukují po ženách. To znamená, že jim tato aktivita zabere celkem až rok života. Ukázal to nový průzkum.

Ženy se po mužích dívají jen 20 minut denně a stihnout tak zhodnotit jen kolem šesti příslušníků opačného pohlaví denně. To znamená, že je tato aktivita stojí průměrně "jen" půl roku.

Podle listu The Sun je nejoblíbenějším místem k hodnocení vzhledu opačného pohlaví supermarket. Poté následují hospody a noční kluby. Ženy povětšinou hledají mužské "talenty" po barech. Ukázal to průzkum 3 000 obyvatel Velké Británie ve věku 18 až 50 let.

Muži hledí na postavu, ženy na oči
Muži se většinou napřed zaměřují na postavu, ženy na oči. Většina mužů i žen svorně prohlásila, že jim pozornost opačného pohlaví vlastně lichotí. Mužům o něco více než ženám - celých 20 procent žen přiznalo, že se cítí pod pohledem cizího muže spíš trapně.

"Muži jsou známí tím, že se koukají po ženách. Bylo ale zajímavé zjistit, kolik času tomu vlastně věnují. Rok života je dlouhá doba," tvrdí Mark Ireland ze společnosti Kodak Lens Vision Cetres, která průzkum prováděla.

Jen deset procent zkoumaných přiznalo, že se kvůli pokukování rozešli s partnerem či partnerkou. Celých 35 procent respondentů ale tvrdí, že s někým, koho si nejdříve pečlivě prohlédli, pak začali chodit.

Další výzkum britských vědců hovoří o tom, že pokud objektem mužského pozorování je žena v minisukni či s dráždivým dekoltem, pohled pak trénuje mužský mozek. Muži jsou pak pohotovější chytřejší, prostě jejich mozek je v kondici. A to až o 31 %. A navíc, prý stačí jen pět minut denně pokoukání na ty správně oblečené  ženy.

Jestliže tedy muži stráví koukáním na ženy průměrně 43 minut denně, je s podivem že není více geniálních myslitelů. Či je potřeba se naopak bát, jak by to vypadalo kdyby muži pozorováním trávili méně času?

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 99