Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: shutterstock

Co feministky (ne)chtějí

Feministek nebezpečně přibývá. Mají nejrůznější požadavky a některé z nich se jistě dají označit za přijatelné či dokonce rozumné. Určitá míra rovnosti mezi pohlavími být musí, ale zase se to nesmí přehánět.

Žena nemusí být feministkou na to, aby pochytila některé názory tímto hnutím hlásané. Jenže uvnitř jim většinou stejně tak úplně nevěří. Pak je docela těžké takové ženě vyhovět. Podívejme se na několik problematických míst.

Ten kufr si vezmu sama
Ženy jsou dnes už zcela samostatné a dokáží se o sebe postarat. Dokázaly to předtím, než si našly nějakého chlapa a dokážou to i ve vztahu. Jenže, i když mohou tvrdit něco jiného, chtějí od mužů, aby jim pomáhali. A tak, když z jejích úst zazní, že nepotřebuje pomoct s těžkým kufrem, znamená to přesný opak.

Nepředstavuj si mě nahou
V nepříliš vzdálené minulosti byla tím nejoceňovanějším na ženě její krása. Právě tou se měřila důležitost dívky ve společnosti. Něco takového by dnes nikdo nepřiznal. Ženy chtějí být oceňovány za svou inteligenci, etiku, sympatičnost apod. Věci se změnily. Ale nebojte – ne zase tolik a spíše jen navenek. Své krásy si ženy stále cení věru hodně. A když tvrdí, že nejsou potěšeny komplimenty, lžou.

Zaplatím za sebe
Jedním z nejožehavějších problémů feministek je placení v restauraci. Na jednu stranu – pokud chtějí působit rovným dojmem – mají touhu za sebe zaplatit. Zároveň ale chtějí být tradičním způsobem hýčkány a samy tuší, že je to vlastně správné, když za ně muž zaplatí. Proto si neodpustí poznámku, že si svou útratu zatáhnou samy, ale hodně by je zamrzelo, kdybyste na tento návrh přistoupili.

Mám svůj mozek
Nikdo nepochybuje o tom, že žena dokáže myslet sama za sebe, a když na to přijde, tak i přijmout příslušné rozhodnutí. Jsou ale chvíle, kdy je ráda, že rozhodnete za ni. Zkrátka že vezmete otěže do vlastních rukou. Nesmí to ale probíhat příliš okatě, aby si nepřipadala ve vleku. I ta největší feministka ráda přijde večer domů a najde tam muže, který ví, co dělat ve společných chvílích.

Nehrnu se do manželství
Ačkoliv jistě existují výjimky, vězte, že prakticky všechny ženy čekají na vdávání. To samozřejmě neznamená, že se na svatbu musíte chystat po několika měsících společného chození, na druhou stranu – dokud holka necítí, že jste proti, také neřekne ani slovo, které by případným vdavkám uškodilo. Avšak když budete váhat, bude na oko dělat, že svatbu také nechce. Takhle to ale dlouho nevydrží.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 52