Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: shutterstock

4 nejbláznivější místa pro narození

Většina z nás se narodila v porodnici. Někteří „občánci této planety“ však přišli na svět na divných místech a za dramatických okolností...

Záchodová akce v McDonaldu
Zatímco ve washingtonské fastfoodové restauraci opékali hamburgery, smažili hranolky a točili zmrzlinu, na zdejší toaletě probíhalo drama. Jedna síla z personálu – šestnáctiletá Danielle Miller – si tam totiž odskočila, protože se jí udělalo šoufl. Když se za ní přišla podívat kolegyně, Jayne Herrera, našla dívku v ukrutných bolestech.

Že jde o porod, zjistily ženy až na poslední chvíli. Vyplašená Jayne zavolala záchranku, ale protože čekat na sanitku už nemělo smysl, pomohl jim s porodem „doktor na telefonu“.

Danielle Miller porodila svého synka přímo do záchodové mísy. Chlapeček vážil tři kila a překvapená maminka, která vůbec netušila, že je „v tom“, mu dala jméno Austin.

magazin.cz


Řvoucí uzlíček na poště
Portugalka, žijící v Anglii, Sonia Marina Nascimento si ve městečku Wisbech odskočila na poštu koupit telefonní kartu. Ovšem, že se tento úřad rázem stane i jejím porodním sálem, s tím vůbec nepočítala. Žena porodila zdravou holčičku Dulce.

Poštovní úředníci miminko zvážili na poštovní váze, která ukázala 2,34 kilogramu. „Kdyby se měla malá holčička někam posílat jako balík, stála by osm liber,“ směje se vedoucí pošty Paul Childs.


A přiletěl čáp... tedy letadlo
Budoucí maminka Nicola Delemere se rozhodla s manželem odletět na krátkou dovolenou na Krétu. Proč ne – byla „jen“ v 25 týdnu těhotenství, takže porod byl stále ještě v nedohlednu. Ovšem v nedohlednu byl i doktor, což šokovaná rodička při prvních kontrakcích rovněž zjistila.

Naštěstí však měla službu letuška Carol Miller, která ženě s porodem pomohla a lehce nedomrlé miminko zachránila. „Použila jsem brčka, kterými jsem chlapečkovi vyčistila plíce. Pak následovalo dýchání z úst do úst a masáž srdce,“ vypráví Miller.

Letadlo brzy přistálo v Gatwicku, kde byli maminka a její syn Alfie ihned převezeni do nemocnice.


Porod v metru
Jednoho dne nastoupila mladá Angličanka Julia Kowalska do metra a ejhle, sotva vlak dojel na Kingsbury Station, praskla jí plodová voda. Žena rychle vystoupila a snažila se najít pomoc. Celá akce trvala pouhých 35 minut, což nestačilo ani na to, aby přivolaní záchranáři odvezli rodičku do některé z nedalekých nemocnic.

A tak se porod musel „odbýt“ v kanceláři dispečera stanice. Čerstvě narozená holčička však nebyla jediným miminkem, které přišlo na svět v londýnském metru. První případ se datuje v roku 1924.

magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 148