Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Tohle jsou nejbohatší zvířata planety

Haf. Nebo Mňau? To je jedno – tenhle hafan, kočka, slepice a šimpanzice totiž patří mezi zvířecí smetánku. Jejich páníčkové jim totiž odkázali miliony...

V.I.P. Německý ovčák Gunter IV.

magazin.cz
Vypadá jako obyčejný vlčák, ale zdání klame. Tohohle psa nikdy neuvidíte za plotem, jak štěká na chodce. Gunter IV. totiž podědil po svém otci – rovněž německém ovčákovi Gunterovi III. – velké jmění, za které vděčí zesnulé německé kontese Karlotte Liebenstein. Stařičká dáma v roce 1992 zemřela a odkázala svému věrnému čtyřnožci částku 224 milionů liber.

Gunter IV. má tedy všechno, o čem mnozí dvounožci sní – domy a pozemky na Bahamách, v Itálii a Německu... A to není všechno! V roce 2000 si dokonce (přes své finanční agenty) odkoupil vilu, ve které žila zpěvačka Madonna. Co v takovém velkém domě s osmi ložnicemi dělá? Že by nějaké psí mejdany?

Šíleně bohatá šimpanzice Kalu
Šíleně se milovali – australský plavecký šampion Frank O´Neal a jeho manželka Pat (dcera komtesy z Kenmoru). Jenže někdy je láska ke zvířeti silnější, než ta k člověku... Jak si jinak vysvětlit, že žena se rozhodla své jmění – 53 milionů liber – odkázat patnáctileté šimpanzici Kalu?

magazin.cz
„Šimpanzi se dožívají až 60 let. Mně je pětasedmdesát, sotva Kalu uvidím zestárnout... Chci, aby bylo o mojí holčičku dobře postaráno,“ vysvětlila později svůj počin. Opičí „holčička“ v současné době žije ve volném výběhu společně se 4 jinými šimpanzi. Ovšem, jako budoucí „milionová dědička“ má už své manýry – údajně kouří a pije pivo přímo z plechovky!

Milionová slepice Gigoo
Někdo si drůbež dává k večeři, někdo ji odkáže majlant. Slepice Gigoo má to štěstí, že se dostala do domácnosti vydavatele Milese Blackwella. Ten nejenom, že si ji si ji oblíbil (a láskou nesnědl), ale po své smrti v roce 1999, jí odkázal deset milionů dolarů!

Luxusní číča Blackie
Když jí zemřel její páníček – podivínský milionář Ben Rhea – nezůstala kočka Blackie „nasucho“. Kromě toho, že její dobrodinec daroval asi 15 milionů na kočičí charitu, pro ni samotnou „zbylo“ devět milionů liber. Není divu, že příbuzní starého milionáře za to léta proklínali a svorně tvrdili, že „černé kočky přeci nosí smůlu“!

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 163