Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: sxc.hu

Podprsenka, která je zároveň plynovou maskou

Pakliže byste uvízli v nějaké nepříjemné katastrofě, může vám taková podprsenka zachránit život.

Záchranná podprsenka
Vědci vedení doktorkou Elenou Bodnar si nechali patentovat svůj vynález – růžovou podprsenku, která se dokáže změnit v plynovou masku, jež vám může zachránit život.

Tato podprsenka se umístila mezi vítězi na letošním předávání cen IgNobel. Jedná se o ceremonii, na níž jsou hodnoceny objevy, které lidi nejprve přimějí k smíchu a následně donutí k přemýšlení.

magazin.cz

Cenu míru získali vědci z univerzity ve švýcarském Bernu, kteří přišli na to, že je lepší být praštěn plnou lahví piva než prázdnou. Prázdná je paradoxně silnější a více to sní bolí. V obou případech ale může dojít k fraktuře lebky.

Veterinářskou cenu si odnesla Catherine Douglas za výzkum prokazující skutečnost, že pojmenované krávy dávají více mléka než nepojmenované.

Řidičák jel příliš rychle
Matematická cena putovala na konto Centrální banky v Zimbabwe, která byla ironicky oceněna za schopnost vydávat bankovky od jednoho centu až po 100 trilionů dolarů. Tím reagovala na obrovskou míru inflace v zemi panující.

Podle poroty jde o skvělý způsob, jak přinutit běžné lidi, aby se každý den zabývali velkými čísly a museli s nimi počítat.

Irská policie získala cenu za literaturu. Poštěstilo se jí to díky tomu, že vypsala padesát pokutových bločků častému návštěvníkovi a příliš rychlému řidiči jménem Prawo Jazdy (v polštině to znamená řidičák).

Vyšetřování ukázalo, že policisté opsali špatnou kolonku řidičského průkazu.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 23