Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Vítězka Miss bezdomovkyně dostala byt!

Nejrůznějších soutěží krásy ve světě rapidně přibývá. Navíc zjevně oplývají stále ujetějšími pravidly. Lidi už zřejmě nudí dívat se jen na promenádující se modelky v plavkách, které si přejí hlavně světový mír.

Finalistky na ulici
A proto vznikají soutěže s poněkud pozměněnými pravidly. Jako nedávná Miss Plastic v Maďarsku nebo nyní Miss Homeless (tedy Miss bezdomovkyně) v Belgii.

Deset žen, které v životě nepotkalo tolik štěstí, se utkalo o to, která z nich dokáže v poskytnutých šatech působit nejkrásněji a nejpřirozeněji.

Zvítězila osmapadesátiletá Therese Van Belle, jež porazila devět dalších finalistek, jimž nyní nezbývá nic jiného, než se vrátit na ulici.

magazin.cz

Vítězka dostala byt
Therese se naopak může těšit na druhou životní šanci. Na jeden rok totiž dostala k dispozici pěkný byt. Může se tak znovu postavit na nohy.

Soutěž byla vystavena drtivé kritice stran organizací hájících lidská práva. Podle nich se jedná o nepřípustný sociální experiment, kterým se baví bohatí a dobře situovaní lidé a hrají si tak na bohy.

Krédo soutěže navíc znělo dost povrchně, ve stylu „šaty dělají člověka“.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 226