Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Lesk na rty ochrání před znásilněním!

Novinka by mohla změnit osud mnoha dívek.

Znásilnění na schůzce je věc, kterou si dívky nerady připouštějí. Patří do kategorie – to se mi nemůže stát. Ale ono se to stává a hodně často. Vyjdete si se sympatickým mladíkem – nezávazná schůzka, teprve se oťukáváte, na první sex jste ještě ani nepomyslely – a ráno se probudíte nahá a znásilněná s šílenou bolestí hlavy a amnézií v jeho pokoji. Někdy je ještě hůř, dojde na bití a násilník svou oběť půjčí i kamarádům. 
 
A právě takovým případům by mohla pomoci novina, kterou právě představili ve Velké Británii.  Jde o lesk na rty, který navíc obsahuje zařízení, které ochrání ženy před omámením.
 
Tyčinka 2LoveMyLips má stát 9,99 liber, tedy asi 280 korun. Jak funguje? Tyčinka obsahuje speciální testovací proužky. Když se vám nebude nějaký drink zdát, ponoříte tester do nápoje, a když se zbarví modře, obsahuje nápoj nějakou omamnou drogu jako například GHB nebo ketamin.

Slečna Tracy Whittaker, která spolu se svou partnerkou Tinou Dutton s nápadem přišla, říká: „Pokud se vám bude zdát chuť nápoje zvláštní, nebo jen pojmete sebemenší podezření, ponořte konec papírku do nápoje. Jestli zmodrá, okamžitě odejděte a nahlaste vše policii. Je to velmi jednoduché. “
 
Jelikož výrobci jednají se společností Tesco, která působí i u nás, dá se čekat, že se novinka brzy objeví i na našem trhu.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 184