Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Tester prostitutek a další supr povolání

Co takhle živit se testováním kondomů, prostitutek, vína nebo čokolády? Tady je 10 nejlepších zaměstnání na světě.

1. Blogger z rajského ostrova
Všichni známe příběh čtyřiatřicetiletého Bena Southalla, který měl to štěstí a byl vybrán ze 35 000 uchazečů z celého světa, kteří toužili po jedné z nejlepších prací, jakou by si kdo mohl přát. Půl roku dělat hlídače na tropickém australském ostrově Hamilton. Už všichni víte? Ano, jde o to bydlení na pustém ostrově, koupání, lovení ryb, plavání a psaní blogu o tom, jaké to tam je. Skvělá reklama pro tohle místo a ještě lepší zaměstnání pro šťastlivce, který byl zvolen hlídačem ostrova. Půl roku žít v ráji a ještě za to dostat plat? Co by mohlo být lepšího.

Získat tuhle prácičku ale nebylo jen tak. Bena si nejdřív vyzkoušeli, jak umí komunikovat s médii, šnorchlovat, plavat, dělat barbecue a užívat si pohody. Taky musel dokázat, že je skvělý blogger, a že tedy dokáže místní pohádkový ostrůvek dostatečně kvalitně zpromovat.

2. Testerka luxusních postelí
Válet se jen tak v luxusních postelích a ještě za to pobírat plat? I to je zaměstnání snů. Tenhle sen se splnil dvaadvacetileté Roisin Madigan, studentce z Birminghamské univerzity. Na měsíc se jen válela, noc co noc spala v designových speciálních postelích a za to dostala 1000 liber, tedy v přepočtu necelých 30 000. Výzkum drahých postelí vedl postelový specialista Simon Horn z firmy, která vyrábí postele pro hotely Savoy. Jediné mínus má tenhle job v tom, že Roisin musela spát v předváděcí místnosti firmy. Takže žádné pařby, žádná domácí pohodička.

3. Tester tobogánů
Kdo miluje vodu, koupání a hlavně tobogány, zbledne teď asi závistí. Devětadvacetiletý Tommy Lynch toho sice hodně nacestuje, ale jen proto, aby mohl vyzkoušet co nejvíc tobogánů. Prozkušuje kvalitu vody, skluzu, bezpečnost a další faktory. Jezdí po celém světě, zkouší tobogány v Lanzarote, na Majorce, v Egyptě, Turecku, na Costa Del Sol, Kypru i v Mexiku.

4. Profesionální šlapko-tester
Jaime Rascone z Chile dělá kontrolora kvality, to ještě tak nezní, ale když se řekne, kde to dělá, všem okolo nejspíš spadne brada. Kvalitu kontroluje v bordelech. Jaime je jinak příležitostný model a DJ. Coby profi-šlapko-testera ho zaměstnává firma Fiorella Companions z metropole Santiaga, která píše knihu o sexuální revoluci v zemi.

5. Víno tester v Californii
Proti Jaimeimu je práce testera vína už pěkná nuda, ale zase, když vám za to někdo platí, taky to stojí za to. Ještě navíc za asi 180 000 korun. Hardy Wallace si tuhle práci našel přes Youtube, kde byla vyhlášena soutěž o nejlepší klip člověka vhodného coby testera vín.

6. Čokotester
A tady je něco pro dámy, co milují sladkosti. Nebylo by tohle nejsladší možné zaměstnání na světě? Taková testerka sladkostí, to by bylo něco… Jenže už je obsazeno dvanáctiletým Harry Willsherem. V továrně na čokoládu za peníze ochutnává nejrůznější produkty, které se tu podle tajných receptur vyrábějí už roky. Harry si teď může připadat úplně jako ve filmu Karlík a továrna na čokoládu, možná to není nejdietnější práce na světě, ale určitě je nejsladší.

7. Tester kondomů
Marketing manager australské odnože firmy Durex Sam White hledal někoho kolem 18 let na pozici jednoho ze dvou set kondom-testerů. Tohle místo sice není placené, ale kondomů nejspíš zaměstnanci dostanou dost a zcela zdarma. Jeden ze dvou set testerů může vyhrát bonus v přepočtu zhruba 18 000 korun. Nejspíš za nejlepší popis zkušeností s testovaným zbožím.

8. Tester hry World of Warcraft
Taky hrajete World of Warcraft? A dobře? Dokážete se během dvou týdnů dostat na level 80? Pak se můžete ucházet o místo, po kterém jistě touží všech 12 milliónů hráčů této hry po celém světě. Jen nesmíte mluvit anglicky, firma, která tenhle job snů nabízí, totiž chce testera z jiných než anglicky mluvících zemí.

9. Ředitel zábavy v muzeu

Je mu teprve 6, ale už má se svým životem velké plány, chtěl by se stát ředitelem zábavy v jednom železničním muzeu. "Je mi sice teprve šest, ale myslím si, že na tu práci mám kvalifikaci,“ napsal Sam v dopisu do muzea. "Mám doma elektrické vláčky, umím s nimi skvěle jezdit, zvládám kontrolovat dva vlaky najednou." Dobře, možná to není nejlepší práce na světě, ale pro šestiletého Sama nejspíš nic lepšího neexistuje.

10. Cyklofotograf pro Google mapy
Google ve Francii zaměstnal 3 cyklisty, kteří jezdí po velkých městech na speciální fototrojkolce a fotí nejrůznější pamětihodnosti, které jsou vidět i z auta. Mají s sebou 9 foťáků, GPS, počítač a generátor. S touto výbavou fotí ve velkých francouzských městech 3D obrázky.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 110