Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: shutterstock

Napálil zákazníka a obral ho o milion dolarů

Na začátku léta tohoto roku se odehrál vskutku ojedinělý případ. Šťastný výherce, který si však své výhry nebyl vědom, v jednom okamžiku přišel o milion dolarů, když mu los podvodně sebral prodavač v obchodě.

Než nabyl, už pozbyl
Sedmašedesátiletý muž, který ve vyšetřovacím spisu figuruje pod jménem Willis Willis, si došel do jednoho zapadlého krámku nechat vyhodnotit tři losy.

Tam však narazil na vykutáleného imigranta Pankaj Joshiho, který si zde přivydělával ke studiu na univerzitě.

Tomu se zjevně nechtělo nic netušícímu muži vydávat milion, a tak mu dal jen pár dolarů, které vyhrál na dvou losech. Milionový tiket si ale nechal a zašel si ho nechat vyplatit jinam. Následně zmizel.

Stačí jediná chyba

Na podivnou výhru upozornili zaměstnanci obchodu, kde Joshi pracoval. Podle nich nikdy nesázel, tudíž jim přišlo podezřelé, kde sebral takový balík dohromady. Když si dali dvě a dvě dohromady, vzniklo podezření, jež oznámili policii.

Ta se dala do rekonstrukce případu a vše náležitě osvětlila. Dokonce už i zablokovala 360 000 dolarů na účtech, které si Joshi nechal založit. Celkem po zdanění inkasoval 750 000 dolarů.

Se zbytkem peněz ale zmizel pravděpodobně do svého rodného Nepálu. Policie už pátrá v jeho rodinných kruzích a vzkazuje mu, že stačí, aby udělal jedinou chybu, a bude polapen.

Za podobný podvod mu přitom hrozí poměrně vysoký trest ve vězení – kolem dvaceti let.

Zástupci loterijních společností v souvislosti s tímto případem doporučují, aby si hráči své losy po pořízení podepisovali a zabránili tak podobným vykukům, aby je obírali o šťastně vyhrané peníze.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 47