Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: shutterstock

Seznamky jen pro hezouny a krasavice

Jedná se o internetové seznamky, které by se klidně mohly mít podtitul: „Ošklivým lidem přístup zakázán“.

Drsné hodnocení
Jedna taková seznamka – Beautifulpeople.com – si nárokuje titul tvůrce komunity těch nejkrásnějších lidí na světě. Ve smyslu fyzického perfekcionismu.

Ovšem kromě toho, že si o sobě dotyční musí myslet, že jsou krásní, měli by mít také hroší kůži. Záhy se totiž mohou dozvědět, že ostatním krasavcům a krasavicím tak rozkošní nepřipadají.

Do seznamky se totiž nedostanete jinak, než že pošlete svou fotografii, kterou následně hodnotí stávající členové komunity.

Hodnotící škála má pouze čtyři body: „Ano, určitě“, „Hmm, jo, dobře“, „Hmm, ne, to ne“ a „Ne, určitě ne“.

Pouze dvacet procent žádostí se setká s úspěchem. Odmítnutí jsou mnohdy tak psychicky zničeni, že provozovatelům webu hrozí smrtí.

Elitní klub
Pokud už se ale do tohoto elitního klubu krásných lidí dostanete, můžete se těšit na pozvání na párty, na nichž potkáte jen ty, kteří jsou vás zevnějškem hodní, internetové seznamování se s krasavci a krasavicemi, nabídky od modelingových agentur a samozřejmě také hezké děti.

Síť už má takřka dvě stě tisíc členů. První pobočka byla otevřena v Dánsku již před sedmi lety. Od té doby vzniklo několik dalších, například ve Velké Británii nebo Japonsku. V současnosti se provozovatelé snaží všechny mutace spojit v jednu mezinárodní.

Mimo realitu
Web má pochopitelně i své kritiky. A nejsou mezi nimi jen odmítnutí uchazeči o členství. Podle expertů jde o nemístné kastování lidí podle faktoru, který mají jen malou šanci ovlivnit.

Lidé by mezi sebe neměli klást bariéry a odmítat společenský styk jen na základě zevnějšku. I ten nejkrásnější kluk se totiž může ukázat jako naprostý buranský tupec a ta nejnádhernější holka s výrazem bohyně bude dost možná namyšlená až do mraků.

Takové seznamování je zkrátka příliš ploché a jen těžko si představit, že z něj vzniknou opravdu funkční páry. Stačí se kolem sebe podívat na ulici a zjistíte, že se nepárují (naštěstí) jen krasavci či méně hezcí lidé mezi sebou.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 103