Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Stromový muž Dede / foto: Reuters

Nová FOTO „stromového muže“. Jak se mu daří?

Jak se daří muži, který vypadal spíše jako strom než jako člověk?

Možná si ještě pamatujete, jak jsme vás informovali o osudu Dede Koswaravy, muže z Jávy, který se dostal do světového povědomí pod přezdívkou „stromový muž“. O tom si můžete přečíst zde  a připomenete si i jak tehdy vypadal.

Deník metro.co.uk zveřejnil nové fotky Dedeho, jak relaxuje doma u své rodiny. Na fotografiích jí nudle, pózuje je svým synovcem nebo si jen tak pokuřuje.

magazin.cz

Poprvé se fotografie muže s neznámou nemocí objevily v koncem roku 2007. Když pominul počáteční šok, začali jeho poruchu, která vypadala, jako by se muž doslova měnil ve strom, zkoumat lékaři. Dlouho ale nevěděli, co mu může být.

Nakonec ale americký lékař Anthony Gaspari záhadu vyřešil – diagnostikoval u Dedeho genetický problém, který souvisel se sníženou imunitou, a tak obyčejné bradavice, které způsobuje virus Human Papilloma, na jeho těle rozbujely do otřesných rozměrů.

Když byla zjištěna příčina, mohlo se přistoupit k léčbě. I když je to běh na dlouhou trať, nové fotografie ukazují, že Dedemu je stále lépe, a léčba je tudíž úspěšná. Jeho život se pomalu vrací do normálu.

magazin.cz
magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 380