Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Martin Chodúr / foto: Korzo

Chodúr porazil Šmajdu v SuperStar

Ve velkém nedělním finále Česko Slovenské SuperStar zvítězil dlouhodobý favorit této soutěže Martin Chodúr. Druhý Miro Šmajda bral prohru sportovně a vítězi pogratuloval. Porota nadšeně tleskala oběma soutěžícím.

"Všem vám moc děkuji. Hodně to pro mě znamená. Velmi si cením všech esemesek, které jste mi poslali. I toho, že jste do mě dali důvěru. A já doufám, že vás nezklamu a budu dělat hudbu, která se vám bude líbit," vzkázal Martin Chodúr publiku ihned po vyhlášení výsledků. Za vítězství dostal 100 tisíc euro a exkluzivní nahrávací smlouvu.

I druhý Miro Šmajda poděkoval za účast v soutěži. A přestože nevyhrál, dostal od sponzora kytaru, pojmenovanou po Stevenu Vaiovi, kytaristovi skupiny Whitesnake, která je Šmajdovou nejmilejší kapelou. "Jsem rád, že jsem mohl být součástí tohoto finále, a gratuluji Martinovi, je to výborný zpěvák," pronesl poražený.


Vánoční souboj v přímém přenosu!
Finále, do kterého přišlo celkem víc než jeden a čtvrt milionů hlasů, se neslo v duchu Vánoc. Oba soutěžící zazpívali každý tři hity, z toho jeden vánoční. Martin si vybral "White Christmas" od Binga Crosbyho, Miro "Last Christmas" od kapely Wham!. Na rozdíl od Martina se ale Miro při této písni víc věnoval modelkám na pódiu než zpěvu. Toho si všiml i porotce Palo Habera.

"Jsem rád, že jsi silná osobnost a nenechal ses těmi modelkami úplně strhnout," vtipkoval a poradil Mirovi, ať si svou slávu ještě užije.

"Dnes to končí a já jsem zvědav, kdo z vás za rok bude mít tolik lidí na koncertě jako máte dnes," dodal Habera.

Porota celý večer soutěžící veskrze jen chválila, což už na začátku předznamenal Ondřej Hejma. "Dnes jsem se rozhodl, že nebudu kritizovat a budu oslavovat hudbu," řekl.

Jandová: Chci Šmajdu!
Při závěrečném dotazu, kdo by měl podle poroty vyhrát, vyřkli tři lidé jméno Martina Chodúra. Jen Marta Jandová bojovala za Martina Šmajdu. Přízeň vítězi ale v rámci soutěže vyjadřovali všichni čtyři. "Ty jsi ze všech věcí, které nám připadaly směšné, udělal přednost. Nebál ses předvést svůj taneční talent. O tom, že zpíváš skvěle, není pochyb a já se těším na další a další vystoupení," řekla Dara.

V rámci večera byli kromě hlavního vítěze vyhlášeni ještě tři vítězové kategorií SuperStar Awards, a to finalista Thomas Puskailer v kategorii Nejlepší úsměv, Marta Jandová a Dara Rolins za nejzajímavější image a Ivan Kandráč jako vítěz Hvězdné pěchoty.

Všech dvanáct finálových soutěžících se ještě naposledy sejde 16. ledna v 17.00 při vystoupení v pražské O2 areně.

Komu byste dali vy svůj hlas?

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 469