Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Korzo

FOTO: Před psy zachráněná bílá srna je v ZOO

Děčínská zoo se může pochlubit opravdovou raritou! Návštěvníci zde mají od Nového roku možnost vidět bílou srnku, pravého albína se sněhově bílou srstí a červeným očima.

Korzo o tom informovala Alena Houšková, tisková mluvčí Zoo Děčín - Pastýřská stěna.

"Do naší zoo jsme albínku převezli ze sousední ústecké zoologické zahrady, kam se dostala po odchytu městskými policisty v Krásném Březně. Byla zraněná, pokousaná od psů. V ústecké zoo zvíře ošetřili, aplikovali antibiotika a umístili v klidném boxu. O několik dní později jsme se pak s kolegy dohodli na převozu k nám," uvedl zoolog děčínské zoo Roman Řehák.

magazin.cz

Důvodem byl fakt, že děčínská zoo srny obecné již chová a disponuje tedy vhodným zázemím pro chov.

Přibližně jednoletá bílá srnka našla nové útočiště ve výběhu srn obecných v expozici Českosaského Švýcarska. Společnost jí tam dělají dvě další srny klasického zbarvení a několik divokých králíků. Její zdravotní stav se po pár dnech výrazně zlepšil. O návrat albínky do volné přírody se zoo s největší pravděpodobností pokoušet nebude.

magazin.cz


Zatím nemá jméno

"Zvířata postižená albinismem mají problémy s životem v přírodě nejen kvůli svému nápadnému zbarvení, ale zejména kvůli nedostatku pigmentu v očích, což způsobuje poruchy vidění a světloplachost," vysvětlil Řehák.

"Předpokládáme, že si ji pojmenují sami návštěvníci při nejbližší akci, kterou v zoo uspořádáme. Tou by mělo být v únoru připomenutí tradičního masopustu," dodala mluvčí zoo Houšková.

magazin.cz
magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 101