Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Bez kalhot v metru! I v Praze?

Má český národ kuráž, aby se projel pražským metrem bez kalhot?

Podobnou kratochvílí se totiž v nedávné době bavili Londýňané. Předminulou neděli nebyl tak problém potkat v britské podzemce spoustu na roční období a dobré mravy odvážně oblečených lidí. Nejednalo se o roztržité zapomnětlivce, ale o účastníky akce 'No Pants On The Subway Day'. Podobné akce se konají ve městech po celém světě, Praha zatím mlčí.

Kořeny se nacházejí v roce 2002, kdy se obyvatelé New Yorku na popud umělecké skupiny Improv Everywhere projížděli bez kalhot poprvé. A následně se tento fenomén rozšířil po celém světě. A právě v Londýnu byla tento rok akce hromadně organizována. Aby se předešlo možnému nedorozumění pramenícímu z rozdílu mezi UK a USA angličtinou byla představena jako „No Trousers On The Underground“.

Video:

Přes třicet obyvatelů Londýna neodradily ani teploty kolem -2°C a při své cestě znemožňovalo spolucestujícím udržet typicky britsky vážné tváře. Pravdou je, že v New Yorku se akce zúčastnilo kolem 3000 lidí, a Londýn má tak co dohánět. Další se přidali ve Stockholmu, Barceloně, Mexico City a Buenos Aires.

Příští rok možná potkáme bezkalhotáře i Praze. Zúčastníte se?

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 71