Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: sxc.hu

Viera už 22 let nespala!

Lékaři si nevědí rady.

Pro řadu lidí je nepředstavitelné, že by měli být beze spánku několik dní. O tom už ale paní Viera Vančová ze Slovenska nepřemýšlí. Pořádně se nevyspala celých 22 let!

Přišlo to po infekci
Její dysfunkce se projevuje tím, že za den není schopna naspat více jak půlhodinku. A to, jak známo, není zrovna mnoho.

Tento zvláštní stav paní Vieru potkal po těžké infekci, kterou před zmíněnou dobou překonala. Infekce ji skoro připravila o život, a když už se z ní dostala, zjistila, že nemůže pořádně spát.

Tenkrát se cítila, jako kdyby měla chřipku, zvracela krev a zhubla z šedesáti na třicet kilo. Lékaři tušili, že je zle. Prorokovali jí špatný konec, ale nakonec to tak zle nedopadlo.

Pořád peče a pere
Přesto – život bez spánku není jednoduchý. „Ze začátku (po infekci) jsem spala tak tři hodiny denně, pak to ale bylo méně a méně, a teď spím půl hodiny denně,“ říká Viera Vančová. Otázkou je, zda se tento čas bude ztenčovat i nadále.

Po nocích jí nezbývá nic jiného, než se zabavit u plotny. Vaří a peče nejen pro své dcery, ale i pro početné sousedstvo, které tak z Vieriny choroby náležitě profituje.

Viera ale stále musí něco dělat. Nejenže ji to baví, ale když nemá něco v ruce, ať už těsto nebo špinavé prádlo, dostává křeče do rukou.

Podobný případ je podle lékařů naprosto ojedinělý. Popravdě nevědí, co s tím.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 198