Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Když řídí ONA, je to...!!!

Svět ovládají pověry, třeba že muži neposlouchají či lžou. Anebo že ženy neumějí hledat v mapách nebo řídit.

Poslednímu tvrzení jsme se na stránkách magazin.cz věnovali již několikrát. Nezpochybnitelným případem je jedna korejská žena. Ta se pokouší získat řidičský průkaz nepřetržitě šest let. Když jsme se jí naposled věnovali, měla za sebou pokus číslo 950. To se konečně dostala přes písemné testy a čekala ji praktická jízda.

Soustředili jsme se i na důvody, proč je tvrzení o ženské řidičské impotenci stále živé a zejména v hospůdkách živě probírané. Způsobili jsme tak válku pohlaví a protichůdné názory se v diskusi nedaly přehlédnout.

Potkávání žen a mužů na silnici má občas i své úsměvné momenty. Pozornost mužských řidičů otestovala jedna slečna, stojící u silnice nahoře bez. Další pověru, že muži dokážou dělat jen jednu věc, v tomto případě zírání na prsa, potvrdil řidič, který ji srazil. Na jeho obranu je potřeba říct, že dívka stála uprostřed silnice.

Po těchto zkušenostech jsme se snažili působit na řidičskou obec osvětou a poukázali na nejčastější řidičské chyby, a to bez ohledu jakého pohlaví je řidič sedící za volantem. Diskuse pod článkem ukázala, že podobná snaha je opravdu potřeba a mnozí z těch, kdo se běžně za volantem vyskytují, by si měli zopakovat nejen autoškolu, ale absolvovat kurz slušného chování.

Možné rozhřešení poskytuje následující video, které ukazuje, jak se ženy za volantem chovají. Pokud víte o podobném, jež se věnuje mužským kiksům, vložte odkaz do diskuse.

Video:

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 132