Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: shutterstock

Pospíšila si. Porodila v devíti letech.

Možná nejmladší matka na světě.

Čína obvykle není spojována s rekordy v oblasti nejmladších matek na světě. Dost možná to je dáno celkovou restriktivní politikou, která umožňuje mít jen jedno dítě.

Překvapení rodiče
Devítiletá Číňanka si toto penzum vybrala opravdu brzy. Kdo ví – možná se bála, že politici vůbec zamezí tomu, aby se rodily další děti.

Každopádně, 27. ledna tohoto roku dívka skutečně porodila, a to v severovýchodní Číně ve městě Changchun. Dítě nosila osm a půl měsíce.

Podle místního deníku se jak dívce, tak dítěti daří dobře, vcelku pochopitelně jsou však znepokojení dívčini rodiče, kteří obratem podali trestní oznámení.

Jednou z mála oblastí, kde se čínské právo shoduje s právem západní civilizace, je zneužívání nezletilých. Sex s osobou mladší čtrnácti let je v Číně automaticky považován za znásilnění.

Neví se, jak otěhotněla

Sestřička v nemocnici vypověděla, že dívka vypadá velmi vyspěle, ale že se neví, jak vlastně otěhotněla.

Čína se snaží bojovat se zneužíváním dětí, a bere to opravdu od podlahy. Například na internetu blokuje jakýkoliv pornografický obsah, což paradoxně přispívá spíše k vytváření nevybitého napětí a nepěkným sexuálním činům.

Naopak zde chybí solidní sexuální výchova. Žáci středních škol jsou například často vylučováni ze škol jen proto, že udržují sexuální vztah. Počet potratů přitom stále roste.

Nejmladší matkou na světě byla podle všeho pětiletá Lina Medina, která rodila v roce 1939 v Peru.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 236