Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Johnny Depp brání satanistické vrahy dětí

Herec Johnny Depp se přidal ke kampani za osvobození tří mužů odsouzených za to, že během satanistického rituálu zavraždili tři děti.

"Trojka ze západního Memphisu", jak dotyčným říká americký tisk, byla odsouzena poté, co měla roce 1993 zavraždit tři osmileté děti v lesích západního Arkansasu. Všichni tři odsouzení, Jason Baldwin, Jessie Misskelley a Damien Echols, byli v té době ještě teenageři.

Baldwin a Misskelley byli odsouzeni na doživotí a Echols dostal trest smrti. Depp se přidal k celebritám jako jsou Winona Ryderová, Henry Rollins nebo Metallica, které trojici podporují a myslí si, že muži jsou nevinní.

Oběti nebo vrazi?

"Jsem pevně přesvědčen, že Damien Echols, Jason Baldwin a Jessie Misskelley jsou naprosto nevinní. Stali se obětí snahy někoho chytit, aby se uklidnilo místní veřejné mínění," řekl Depp v programu společnosti CBS.

Zastánci mužů tvrdí, že byli odsouzeni proto, že měli rádi heavymetalovou muziku, zajímali se o okultismus a nosili tmavé oblečení. Z Misskelleyho pak policie vylákala přiznání, když mu slíbila, že bude moci odejít z policejní vyšetřovny domů, až se přizná.

Soudce v Arkansasu minulý měsíc odmítl proces znovu otevřít. Zastánci odsouzených však tvrdí, že nepřímé důkazy jejich vinu vylučují.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 34