Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Krutá příroda: Neuvěřitelné genetické nehody

Příroda některé lidi obdařila šerednými vadami.

Ačkoliv to tak může vypadat, na světě se nerodí jen perfektní jedinci. Někteří lidé mají opravdu velkou smůlu a narodí se s velkou genetickou poruchou. Tohle jsou ty nejhorší z nich.

Dítě žabák
Toto bizarně vypadající dítě (viz. foto nahoře) se narodilo v Nepálu v roce 2006. Okamžitě přilákalo davy, které na něj nevěřícně zíraly. Je těžké uvěřit, jak se něco takového vlastně mohlo narodit. Dítě mělo obrovské oči, z nichž přímo vylézaly bulvy. Navíc bylo zcela bez krku s hlavou zaraženou do trupu.

Dítě však zemřelo už půl hodiny po porodu. Matka přitom prožila zcela normální devítiměsíční těhotenství, které nebylo provázeno žádnými nemocemi či komplikacemi. Otec dítěte vypověděl, že kvůli smrti dítěte necítí smutek a že je šťastný z dobrého zdravotního stavu své manželky.

Muž s ocasem

magazin.cz
Každý muž má ocas, ale ne každému vychází ze zadku a neměří třináct centimetrů jako Chandre Oramovi, který pochází ze Západního Bengálska. Chandre si ze své zvláštnosti ale nic nedělá. Naopak prohlašuje, že jeho ocas má léčebné až zázračné účinky. Kdo se ho prý dotkne, uzdraví se.

Přesto však má s ocasem také problémy. Nemůže totiž sehnat manželku. Už několik žen ho odmítlo poté, co se s jeho zázrakem seznámily. Chandre ale neztrácí optimismus a hledá si dívku, která ho bude milovat i s tím, co mu vychází ze zadku. Nebo možná právě pro to.

Samozřejmě by bylo možné ocas chirurgicky odstranit, to ale jak Chandre, tak jeho rodina odmítají. Svého ocasu se prý nemůže vzdát, zabilo by ho to, je totiž součástí jeho existence.

Dítě kyklop

magazin.cz
V roce 2006 se v Indii narodilo dítě s jedním okem. Podle lékařů mohla být tato genetická porucha způsobena protirakovinnými léky či nesprávným rozpoložením chromozomů. To se jeví jako pravděpodobnější. Špatně nastavené chromozomy mají v tomto případě i specifický výraz – mluví se o takzvané kyklopii. Dítě se narodilo s jedním okem, žádným nosem a mozkem spojeným v jednu hemisféru. Byl zázrak, že vůbec přežilo několik minut po porodu. Zemřelo o několik dní později.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 253