Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: shutterstock

Zrůdnost! Číňan snědl mozek dítěte, aby se vyléčil

Opravdu strašný případ kanibalismu se zřejmě odehrál v odlehlé vesnici v čínské provincii Yunnan. Jistý Wang Chaoxu zabil jedenáctiletého chlapce a snědl jeho mozek. Doufal, že tak vyléčí svou epilepsii.

Chaoxu uvěřil lidovým povídačkám, podle kterých prý dětský mozek pomáhá proti záchvatům.

Policie potvrdila, že tělo malého Li Xuetanga našla pohřbené v poli pět kilometrů od vesnice. Horní část hlavy oběti byla odstraněna a chyběla část mozku.

Vyděšená matka Yu Chaochu se začala o syna bát, když se večer nevrátil domů. "Začalo se stmívat a já jsem syna nikde nemohla najít. Dokonce jsem zašla za starostou, aby ho dal hledat pomocí rádiového vysílání," vylíčila.

Jedl ho s žížalami

Podle listu The Sun byl malý Li nalezen už po pár hodinách. Jeden z vesničanů si totiž vzpomněl, že s ním viděl podezřelého.

Starosta Wang Wenzhong nakonec objevil v poli dva zkrvavené kameny a úlomky kostí. Pak už to netrvalo dlouho a chlapcovo tělo se našlo.

Policie zatkla Wanga Chaoxu velmi rychle. K hrůznému skutku se přiznal. Prý uvěřil, že by se z epilepsie mohl vyléčit, kdyby chlapcův mozek smíchal s žížalami a mravenci a snědl ho.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 69