Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: wackyowl.com

Podle kérky poznáš člověka. Co znamenají?

Na co běžně narazíte a co to znamená.

Tetování nejsou žádným výmyslem postmoderního lidstva, které už neví coby. Jsou tu s námi od nepaměti a v průběhu let plnila nejrůznější společenské role.

Vytetovat si dnes můžete úplně cokoliv a spousta tetování jsou originály. Některá jsou však přeci jen oblíbenější a víceméně vyjadřují sounáležitost s určitou skupinou či smýšlením.

Hvězdička

Typů hvězd, které si můžete nechat vytetovat, je celá řada. Tento symbol však používají především lidé, kteří jsou ukotveni v realitě, mají odvahu a jsou důvěryhodní. Symbol hvězdy má také vyjadřovat nebeskou záři v každém z nás.

magazin.cz

Kmenové tetování
Hodně častá jsou takzvaná kmenová tetování, která by měla vyjadřovat náturu dotyčného podle toho, který ze symbolů zvolí, případně z jaké kultury tento čerpá. Symboly se odkazují na prastaré původní společnosti, ale mohou to být i moderní grafické designy.

magazin.cz

Kříž
Jedním z nejčastějších tetování jsou různé kříže. Měly by být důkazem důvěry a symbolem očekávání usvědčení či vzdání se. Někdy je volí také přátelé či jinak spřízněné osoby, jež k sobě chtějí vyjádřit respekt nebo se chtějí uchovat navzájem v paměti.

magazin.cz


Silová tetování

Jsou to obvykle velká tetování, která z jejich nositele dělají objekt či snad dokonce amulet. Jedná se o jakýsi standard sebevyjádření.

magazin.cz


Anděl

Symboly andělů obvykle vyjadřují pocit bezpečí a důvěry v existenci Boha a upozorňují na víru dotyčného.

magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 76