Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Utekl z vězení pro cigarety… a dostal 20 let navíc

Příběh vězně Harryho Jacksona připomíná novodobého Jeana Valjeana z Hugových Bídníků. Jen pitomějšího.

Dostal 20 let za katrem navíc, protože utekl z vězení, ukradl 14 krabiček cigaret ... a poté se dobrovolně vrátil zpátky za mříže.

Policie státu Georgia potvrdila, že Harry Jackson (26) nejdříve vyšel z cely vězení okresu Camden na vězeňský dvůr. Očekával totiž, že mu tam známí hodí přes plot nějaké cigarety.

Vyrazil do sámošky

Předávka ale selhala, a tak se podnikavý kuřák rozhodl přelézt plot. Zamířil si to přímo k nejbližší samoobsluze, kde rozbil okno a vzal 14 krabiček cigaret. Pak se vrátil zpět do věznice, ale to už se mu tak nepozorovaně nepodařilo. Byl lapen.

K tomuto kurióznímu úniku došlo již před pár měsíci, ale teprve teď si Jackson podle listu Florida Times-Union vyslechl rozsudek. Přiznal se k loupeži a útěku. Netušil, jak krutě se mu to nevyplatí. Teď si odsedí o dvacet let déle. Původně byl přitom zatčen za řízení s neplatným řidičským průkazem.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 86