Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Je vám osmnáct? Tohle byste měli vědět!

Co se vyplatí znát o penězích, práci a životě!

S plnoletostí přichází i určitá míra zodpovědnosti. Do osmnácti se o vás starají rodiče a pak už je to často jen na vás. Tak jak se v tom kapitalistickém světě neztratit?

1. Ironií je, že úspěšní lidé dělají více chyb než neúspěšní. Zřejmě proto, že kdo nic nedělá, nic nezkazí. Také mají více otázek.

2. Padesát procent lidí porazíte jen tím, že se objevíte. Dalších čtyřicet procent dostanete tím, že budete tvrdě pracovat. Se zbylými deseti procenty se budete muset poprat.

3.  Nejste zranitelní ani nesmrtelní. Už v osmnácti můžete udělat některé chyby, které ovlivní celý váš život.

4. Pokud chcete udělat něco výjimečného, nepočítejte s tím, že vám bude někdo věřit, dokud to skutečně neuděláte. Pak vám budou závidět.

5. Uvědomte si, že váš charakter je průměrem pěti lidí, s nimiž se nejčastěji stýkáte.

6. Důvěřujte svým instinktům. Většinou jsou správné.

7. Myslíte-li si, že vás doktor špatně diagnostikoval, jděte raději za jiným a zeptejte se na jeho názor. Vaše zdraví je nejdůležitější a doktoři dělají chyby jako všichni lidé.

8. Když je vám osmnáct, děláte si starosti s tím, co si o vás lidé myslí. Ve čtyřiceti vám bude úplně jedno, co si o vás kdo myslí. V šedesáti zjistíte, že si o vás už nikdo nic nemyslí.

9. Dívky by nikdy neměly dovolovat chlapcům, aby pořizovaly jejich nahé fotky či videa. Buďte si jisté, že se nakonec někde objeví.

10. Nikdy nepůjčujte přátelům peníze, pokud si je jako přátele chcete udržet. Než půjčovat, raději jim ty prachy dejte. Tedy, máte-li jich sami dost.

11. Nejste-li spokojeni s nabídkou práce a vůbec svým životem, nezapomínejte, že se můžete přestěhovat nejen do jiného města, ale i do jiného státu.

12. Nebojte se vzít jakoukoliv práci. Lepší nějaká než žádná. A než dávky.

13. Hledejte si novou práci ještě předtím, než skončíte v té současné.

14. Neutrácejte peníze z kreditní karty, když je nedokážete splatit.

15. Když kupujete něco, co budete často používat, nekupujte to levně, jinak to budete muset brzy vyměnit.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 36