Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Zulekha a Iman / foto: repro Daily Mail

Dcera modelky. Od 8 let na dietách

Děti krásných žen to nemají lehké.

Jedenatřicetiletá Zulekha Haywoodová svěřila médiím svůj životní příběh o boji s nadváhou. Vyprávěla, jak pro ni bylo těžké vyrůstat vedle matky, která patří mezi nejkrásnější ženy světa, a přitom mít sklony k nadváze.

„Většinu života jsem byla na nějaké dietě, ale váhu se mi daří držet jen díky chirurgicky zmenšenému žaludku. Do té doby to bylo nemožné,“ řekla Zulekha. Jednu dobu vážila přes 140 kilogramů, díky operaci má teď váhu o polovinu nižší – hezkých 76 kilo.

Basta dieta

„Různé diety jsem držela asi od osmi let. Žádná nefungovala,“ prozradila americkému Glamour magazine. „Pro děti s nadváhou se diety často stanou jakýmsi sportem. Moje první dieta byla ´basta´. Moje matka Iman je ikonická kráska a navíc i vyznavačka zdravého jídla, vždycky, když hrozilo, že se přejím, přišla a do ucha mi zašeptala ´basta´.“

„Ale rozhodnutí, jestli mám přestat, bylo vždycky na mě. A obvykle jsem pak vidličku složila. Ale pak jsem v noci vyjídala lednici,“ popisuje zoufalý boj s chutí k jídlu.

Jablka za koláče
„Ve škole jsem kšeftovala se svačinami. A když jsem byla starší, kupovala jsem si vlastní svačiny. Jablka jsem vyměnila za jablkové koláče. Doma jsem měla poschovávané tuny kalorických sladkých tyčinek. Nic mi neudělalo větší radost, než když jsem objevila schovanou Twinkie. Takhle jsem se postupně vyjedla až k téměř 150 kilogramům,“ vypráví dívka.

Když jí lékaři oznámili, že pokud nezhubne, bude mít velké zdravotní problémy, rozhodla se pro chirurgické zmenšení žaludku. Za necelý rok vážila 76 kilogramů.

Dnes pětapadesátiletá Iman má nejstarší dceru Zulekhu s bývalou basketbalovou hvězdou Spencerem Haywoodem. Po rozvodu se vdala za zpěváka Davida Bowieho, se kterým žije dodnes. Mají spolu dceru Alexandrii Zahru.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 22