Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Tanec u tyče / foto: Shutterstock

Šprtky se odreagovávají tancem u tyče

Prestižní univerzita zavedla speciální kurzy na zvládání stresu.

Co dělají vysokoškolské šprtky, když na ně jde stres ze zkouškového? Každá asi něco jiného, ale na prestižní univerzitě v anglickém Cambridge to začíná být takový problém, že škola pro studenty organizuje speciální kurzy, na nichž se různými způsoby odreagovávají a učí zvládat stres.

Univerzitní kurz
Jedním z těchto kurzů není nic jiného než svůdné tancování u tyče. Nemusí kvůli tomu ani chodit do baru, kurz je pořádán v jedné z historických budov areálu univerzity.

Studentky všech možných oborů, jako třeba práva, medicíny, biologie, historie, psychologie a dalších, tak dostanou možnost odhodit škrobené chování a pořádně se odvázat. Pro mnohé z nich to bude dost možná poprvé v životě, navíc k tomu budou de facto nuceny.

Škola přiznává, že její nové kurzy, které jsou v tomto případě určeny jen pro dívky, vyvolávají kontroverzi, zároveň tvrdí, že jsou míněny jako pouhá zábava, nic víc. Rozhodně by neměly být sexuálně zaměřené, ale kdo ví, co se na hodinách tance u tyče přihodí…

Značný stres
Je třeba říct, že univerzita Cambridge je jednou z nejprestižnějších nejen ve Velké Británii, ale rovnou na celém světě. Každý rok se sem hlásí desítky tisíc studentů a přijaty jsou jen stovky.

Člověk tak nemusí mít ani kdovíjakou fantazii na to, aby si představil, v jakém stresu musí studenti na téhle škole být. Podle našich informací musí například týdně přečíst zhruba tisíc stran odborného textu, jen proto, aby se vůbec chytali na seminářích.

Trochu toho odvazu jim proto přijde vhod. České univerzity něco podobného podle všeho nechystají, naše studentky se ale dokáží odvázat samy od sebe!

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 45