Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Nevěra / foto: shutterstock

Převapivé! Tohle musíte vědět o mužích

Chlapi nejsou jen nadržená prasata civějící na fotbal s pivem v ruce.

Běžný obrázek muže je dnes založen na vnímání mladých nevyřáděných chlapů. Dokonce i většina výzkumů na mužská témata pracuje se vzorkem, kde většinou nikdo není starší třiceti let.

Přitom takový muž je přeci jenom něčím více než jen sexuálním závislákem s duší dítěte a přízemním uvažováním. Muži se s věkem mění a dalo by se říct, že k lepšímu.

Muži mají více emocí
Jedním z největších stereotypů je ten považující ženy za nabité emocemi a muže zase za chladná stvoření. Není tomu tak. Ani v dětství, ani v dospělosti. Malí chlapci jsou náchylnější k emocím než dívky.

Překvapivě si to udrží až do dospělosti. Výzkumy však ukázaly, že muži jsou „emočnější“ jen do chvíle, dokud se nezamýšlí nad svými pocity. Jakmile dorazí do vědomí, nasadí pokerovou tvář.

Kontrolují ženy
Ženy často vyčítají mužům, že se otáčí za jinými. Vězte, že to není důkaz záletnictví, ale jen potvrzení hypotézy, kterou formuloval vědec Pranjal Mehta. Podle něj může za okukování testosteron, kterého v mužském těle proudí šestkrát více než v ženském. Muži jsou díky tomu jakoby nastaveni na autopilota okukování a zírání. Jakmile dotyčná žena zmizí z jejich dohledu, většinou na ni hned zapomenou.

Připravení na otcovství
Ženy si často celkem oprávněně kladou otázku, zda mít se současným partnerem dítě. Vždyť se chová naprosto nemožně, rozhodně ne jako otec. Vězte, že je to úplně normální a že se to změní. Podle všeho tu funguje zvláštní biologický rytmus.

V období, které přímo předchází otcovství, tedy v době ženského těhotenství, se velmi mění také mužské tělo. Vědci zjistili, že stoupá hladina hormonu prolaktinu a klesá testosteron. To vede k zodpovědnému otcovskému chování. Ve chvíli, kdy se dítě narodí, už jsou muži připraveni na to stát se tátou a rádi se naučí všechny ty věci s tím spojené.

Tátové si umí hrát
Muži jsou pro výchovu dětí zásadní, i když se to tak nemusí zdát. Už v útlém věku si s nimi rozumí zvláštním způsobem, jiným než jejich maminky. Tátové si s dětmi dokáží hrát naprosto spontánně a lépe je tak učit různým dovednostem, dodávat jim sebedůvěru a vůbec je svým způsobem připravovat na život.

Na zálety zapomenou
Říká se, že ženy se chtějí usadit a muži rozsévat své sémě nejlépe až do smrti. To je ale značně nepřesné. Ukazuje se, že zhruba ve třiceti letech mužům dochází pára a do nevěry už se jim tolik nechce. Prý to ale přeci jen neplatí na všechny. Někteří v sobě mají „gen promiskuity“ a s tím prostě nic nenaděláte. Pokud je to váš případ, tak mu dejte kopačky, dokud je čas, nebo se tím přestaňte trápit.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 33