Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: shutterstock

Pozor na testery v obchodech. Můžete chytit lišej!

Testovat kosmetiku v obchodech může přijít draho.

Až příště půjdete do svého oblíbeného obchodu s make-upem, abyste si vyzkoušeli nejrůznější drahé modely zdarma na k tomu připravených testerech, mějte na paměti, že se to nemusí vyplatit.

Dobře si to rozmyslete
Ono ani půjčování šminek či rtěnek není tím nejlepším nápadem, dokonce ani mezi přáteli. Natožpak se o make-up dělit s celým obchodem!

Testy v amerických obchodech s kosmetikou ukázaly, že nejrůznější testery, především pak rtěnky a make-upy, jsou hotovou líhní nejrůznějších virů a bakterií.

Když nějaký ten tester použijete, pak se nemůžete divit, že vám na obličeji vyraší lišej, opar nebo že si do těla zanesete nepříjemnou bakterii E.coli. Všechno to se totiž ve veřejných testerech make-upů našlo!

100% úspěšnost
Podle dermatologů je právě make-up způsobem, jak se kožní onemocnění na tváře dostávají velmi často. Bakterie se v nich dobře drží a vzhledem k jejich rozšíření je velká pravděpodobnost, že je chytnete také.

Přede dvěma lety vznikla podobná studie, která tvrdila, že nějaký druh bakterie je prakticky ve všech testerech make-upů. Všechny sice nemusí škodit, ale pravděpodobnost, že vám něco způsobí, je hodně velká.

Člověka skoro až napadá, zda kosmetické firmy do testerů bakterie nevkládají schválně. S nimi totiž dotyčné budou make-up potřebovat o to více!

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 31