Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: repro Slive

Soud rozhodl: smí nosit kalhoty. Pod zadkem

Všichni skejťáci, rappeři a milovníci neortodoxní módy mohou jásat.

Co všechno se dneska nedostane k soudu. Tak například nově jeden britský teenager vyhrál spor o to, zda může nosit kalhoty „proklatě nízko“.

Bylo vidět spodní prádlo
Je to rozsudek, který jistě potěší všechny majitele vytahaného oblečení, jehož styl spočívá v tom, že ho nosíte co možná nejníže. Tedy všechny skejťáky, rappery a další zájmové skupiny, které si právě v tomhle libují.

Osmnáctiletý Ellis Drummond se dostal k soudu, protože řadu lidí pohoršoval. Byl tak obviněn z antispolečenského chování. Lidem vadilo, že nosí kalhoty hodně pod pasem a že mu je vidět spodní prádlo.

Žádný svatoušek
Nejprve lokální soud vydal příkaz, že takto oblečen skutečně není možné chodit na veřejnosti. Jenže Ellis Drummond se nevzdal a hnal případ výše.

Okresní soudce pak vynesl verdikt, ve kterém stálo, že příkaz je porušením aktu práv člověka.

Drummond se ale před soudem ocitl i z jiných důvodů. Kvůli útoku, držení drog a krádeži. Zatím od soudu odešel jen s varováním a určitými zákazy, ale kdo ví, kam to tento výtečník ještě dotáhne.

U nás se podobný případ zatím neřešil a je otázkou, jak by případně dopadl.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 50