Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: shutterstock

Máte sny? Co říkají o vašem milostném životě?

Sny se zdají každému a leccos z nich lze vyčíst.

Každý z nás se jistě už někdy ráno probudil a nevycházel z údivu, co že se mu to zrovna zdálo. V tom snu mohl vystupovat někdo koho známe, ale vypadal třeba úplně jinak. Nebo se v něm objevili známí a kolegové v úplně nečekaných souvislostech.

Ale jsou tyto podvědomé pochody, které tvoří jádro snů, relevantní pro náš skutečný život? Podle Gillian Hollowayové, která se sny profesionálně zabývá přes dvacet let, tomu tak opravdu je.

Hollowayová pro svou novou knihu analyzovala na 30.000 různých snů a z jednotlivých typů vyvodila dopady pro život. A překvapivě nejen pro ženy.

„Překvapilo mě, jak často se mužské sny soustředí na vztahy. Domnívala jsem se, že je to mnohem víc ženská věc,“ říká Hollowayová.

Když sníte o uzdravení nebo stavění
Sny o léčení zranění nebo stavění něčeho nového, jako třeba domu nebo mostu, se objevují tehdy, když člověk navázal nějaký romantický vztah, o němž si myslí, že bude pozitivní silou v jeho životě.

Když sníte o předchozích špatných vztazích
Pakliže ale navážete vztah, který na vás podvědomě nepůsobí zdravě a nevidíte v něm potenciál do budoucna, začne se vám pravděpodobně zdát o nepodařených vztazích, které jste už prožili.

Když sníte o uspokojení
Pokud se vám podaří navázat trvalý vztah, budete se muset rozloučit s erotickými sny. Namísto toho se dostaví sny o uspokojení a naplnění. V případě mužů to bývá například založení farmy, která začne být velmi plodná.

Když se vám zdá o sexu
V případě, že se k vám na noc dostavují sny o erotice a sexu, navíc ještě velmi odvážné, je to podle všeho výraz vzrušení a zájmu, který ve vás někdo vzbudil. Lidé takové sny ale mylně vykládají tak, že potkali duševně spřízněnou osobu.

Když sníte o šťastných párech.

Jakmile se vám začne zdát o šťastných párech, které znáte ze svého okolí nebo třeba jen z veřejného prostoru, a sami zrovna nikoho nemáte, je to signál, že vaše psychika je připravena na nový vztah, dokonce po něm baží.

Když se vám zdá o opačném pohlaví neobvyklým způsobem
Jistě se vám přihodil nějaký ten sen o kolegovi či kolegyni, který měl přinejmenším erotický podtext. To ale neznamená, že mezi vámi musí být nějaká chemie, která by zakládala na vztah. Velmi často je to jen zvláštní projev toho, že jste spolu akorát dlouho na pracovišti, případně ve škole.

Když sníte o létání
Zdálo se vám, že létáte? Pak jste nejspíše prožili opravdu dobrý sex, protože právě po něm lidé ve snech létají nejčastěji.

Když se vám zdá o tom, že vás partner podvádí
Takové sny přicházejí zejména tehdy, když začne být partnerka či partner zažraný do své práce, chce budovat kariéru a pracuje pro to více a déle.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 27