Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: smackamack.files.wordpress.com

Fuj! Kandidát na nejošklivější rybu světa

Ta je ale ošklivá....

Má ploutve, které vypadají jako ruce, pár "nohou" a tváří se velmi nešťastně. Je neuvěřitelně ošklivá a možná o tom ví, protože se navíc tváří zděšeně.

Skončila na talíři
Prapodivně vypadající ryba má pár ploutví, kterými je schopna uchopit a stisknout kořist. Pár "nohou" jí pomáhá pohybovat se po mořském dně a ve tváři má výraz, jako by se právě dozvěděla něco opravdu hrozného.

Odborníci se domnívají, že "strašidelná" ryba obvykle žije hluboko v Jihočínském moři, ale znečištění ji vyhnalo blíže k hladině. Tam byla ulovena a nakonec skončila u restauratéra Bao Sunga ve východočínském městě Fujian.

Původ neznámý
Nová "krasavice" je jasnou rivalkou dosud nejošklivější ryby světa. Ta se oficiálně jmenuje Psychrolutes marcidus, ale říká se jí "blobfish", tedy sliznatec.

"Má tak velké a silné ploutve, že by klidně sama přišla ke stolu," říká o nové rybě její majitel. Podle listu Metro se zatím nepodařilo zjistit, k jakému druhu tato ryba patří.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 87