Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: repro Daily Telegraph

Neuvěřitelný příběh. Žena vyrostla sama v džungli

Kambodžská lesní žena uprchla zpět do džungle.

Devětadvacetiletá Rochom Pngieng prožila osmnáct let v pralese. Pak se tři roky pokoušela zvyknout si na lidi. Nepodařilo se jí to… a raději se znovu vrátila do divočiny.

Rochom se ztratila v husté horské džungli v roce 1989, když byla sedmileté dítě. V roce 2007 byla nalezena a vrácena rodičům.

Radši chodila po čtyřech
Pokusy o její opětovné včlenění do společnosti ale selhaly. Nenaučila se ani jeden z místních jazyků, stále dává přednost lezení po čtyřech před chůzí, odmítá nosit oblečení a několikrát se pokusila vrátit se do pralesa, kde vyrostla.

Její otec, policista Sal Lou, říká, že dcera prý v poslední době začala dělat pokroky. Minulý týden v úterý ale zmizela.

"Svlékla se a utekla z domu, aniž by cokoliv řekla. Ještě den předtím pomáhala sbírat zeleninu. Nejspíš se vrátila do pralesa a nám se nedaří znovu ji najít," říká Sal Lou.

Nepomáhají oběti, ani šamani

Dramatické objevení a pokus o "polidštění" dívky z džungle zaujalo celou Kambodžu. Mluví tam o ní jako o "dívce polozvířeti", protože chodí shrbená a vydává zvířecí zvuky.

Její otec připisuje odchod dcery "lesním duchům". Při jejím hledání se dokonce obrátil na místního šamana. Teď se snaží ušetřit na divokého vola, prase, slepici a čtyři džbány vína: obětiny, které by mu prý měly pomoci dceru vrátit.

Místní aktivisté ale podle listu Telegraph na lesní duchy nevěří a tvrdí, že mladá žena měla s adaptací na společnost velké problémy a trpěla stresem.

Má lesního muže

Dívka se poprvé ztratila v roce 1989, když spolu se sestrou pásla stádo buvolů. Její sestra se nikdy nenašla.

Rochom se v únoru 2007 najednou vynořila z pralesa: špinavá, nahá a vyděšená. Chytil ji farmář, kterému se snažila ukrást oběd. Domorodci tvrdí, že ji občas vídávali s nahým mužem ozbrojeným mečem, podle nich prý lesním duchem.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 44