Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Abby a Brittany: Dvě holky, jedno tělo!

Jsou dvě, přesto se dělí o jedno ženské tělo. Sestry Abigail a Brittany Henselovy jsou totiž siamská dvojčata. Jak se jim spolu žije?

Dvě v jednom

magazin.cz
Jen si to představte - trávit se svým sourozencem 24 hodin! Pro Američanky Abigail (řečenou Abby) a Brittany (řečenou Britty) je to naprostá samozřejmost. Obě dvě dívky jsou totiž siamská dvojčata a spojuje je jedno ženské tělo.

Děvčata mají každá svoje srdce, plíce, páteř a křížovou kost. Příroda každé ze sester nadělila po jedné ruce a jedné noze. Ale když se Abby a Britty domluví, může jejich společné tělo docela dobře fungovat...

Bacha, za volantem jsou ženské!
Díky péči doktorů se sestry dokázaly perfektně sladit v jeden tým. Dvojčata mohou bez problémů chodit, jezdit na kole, cvakat na klávesnici nebo dokonce i řídit auto! Ano - sestrám Henselovým se totiž podařilo složit řidičák.

„Musely jsme dělat testy dvakrát. Jednou zkoušely Abby, a pak i mě,“ říká s úsměvem Britty a pokračuje: „Když řídíme, každá máme svůj úkol. Abby kontroluje pedály, rádio, topení. Já se zase starám o všechna světla. Volant držíme společně.“

Hádky kvůli hadříkům

magazin.cz
Společně sestry zvládají i jiné věci, například každodenní hygienu, a navzájem si vypomáhají třeba při česání nebo nanášení make-upu.

Občasné třecí plochy mezi nimi nastanou, když se mají domluvit, co si ten den vezmou na sebe. Od té doby, co po maturitě nastoupily na Bethelskou univerzitu ve městě St. Paul v Minesotě, chtějí obě vypadat perfektně.

„Jsme sice dvojčata, ale to neznamená, že na všechno máme stejné názory,“ říká Abby, která vysvětluje, že všechnu jejich garderóbu jim šije švadlena přímo na míru.

Normální život ve dvou

magazin.cz
Ano, Abby a Brittany jsou individuality. Zatímco Abby má „matematický mozek“ a je více racionální, její blonďatá sestra Britty je spíše poetická duše a baví ji psaní. Jak tedy sladí svoje plány do budoucna?

„Pro nás je nejdůležitější, abychom se nějak udržely zdravé. Víme, že na světě jsou ještě čtyři siamská dvojčata, která mají různé zdravotní problémy, převážně se srdcem. Abby i já máme každá své srdce a své plíce, takže snad nám nic takového nehrozí,“ uvažuje Britty.

Sestry Henselovy každopádně chtějí žít pokud možno normální život. I když už na první pohled je jasné, že zase tak „normální“ nebude...Cílem „Henselek“ je najít si co nejvíce přátel. A láska? Tu zatím neřeší.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 71