Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Malý Žeňa / foto: repro LifeNews

Dítě s obří hlavou. Pomohl mu tajemný dárce...

Dobrý člověk ještě žije....

Smutný příběh tříletého Ženi Sevosťjanova z ruského Magnitogorsku bude mít možná šťastný konec. Naději přinesl neznámý dárce, který, když se dozvěděl o chlapcově strašné nemoci, věnoval částku potřebnou na operaci.

Ještě před několika měsíci byl Žeňa normální dítě, které si hrálo s ostatními. Pak se u něj projevil hydrocefalus, nemoc, která způsobuje zvýšené množství mozkomíšního moku v mozku. U dětí, jejichž lebeční švy nejsou ještě uzavřeny, vede k zvětšení celé lebky. A to se stalo malému Žeňovi. Jeho lebka má v současnosti po obvodu více než metr – tedy jako dvě lebky dospělého člověka dohromady.


Pomůže jen operace
Žeňa už nemůže ani sedět, protože jeho krční páteř hlavu neunese. Rodiče s ním nechodí ani ven, protože na něho děti pokřikují "Ufoune!"

Zoufalí rodiče Olga a Alexander nemají na operaci, která by zachránila jejich synovi život, peníze. Proto se rozhodli požádat o pomoc veřejnost. Na internet umístili synovu fotku s jeho příběhem a žádostí o pomoc.

Neznámý dobrodinec
Po několika dnech k nim přijel neznámý muž a chtěl vidět Žeňu. Když se na něj podíval a přesvědčil se, že nejde o podvod, položil na stůl obálku a beze slova odešel. Užaslí rodiče našli v obálce více než 115 tisíc rublů, tedy asi 80 tisíc korun, což je prakticky celá částka potřebná na operaci.

V úterý Žeňa absolovoval první tomografocké vyšetření. Snímky ukáží, zda má vůbec nějakou šanci na vyléčení. Rodiče se ale nevzdávají, chtějí snímky dovést do velké nemocnice v Jekatěrinburgu. Pokud si tam nebudou vědět rady, jsou odhodlání obrátit se na pomoc do Petrohradu. O příběhu informoval ruský portál LifeNews.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 226