Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Svatba / foto: sxc.hu

Nekoukejte na romantické komedie. Zničí vám vztah!

Kdo sleduje slaďáky, bude mít doma peklo.

Přehršle až příliš krásných blondýnek, na které nikdy nedosáhneme a neskutečně klišovité dialogy nejsou jedinými stinnými stránkami romantických komedií.

Až příliš nevinné
Australská studie, jíž se účastnilo na 1000 respondentů, potvrdila nemilou hypotézu. Sentimentální a nerealistické romantické komedie zcela regulérně ničí skutečné vztahy! Čím více takových filmů uvidíte, tím vyšší je pravděpodobnost, že se svou drahou polovičkou nedožijete.

Vysvětlení je přitom prosté. Romantické komedie se odehrávají ve skutečném světě, snaží se vyvolat pocit, že se v nich vyskytují realistické postavy, a tak na diváka působí autenticky. Ten se pak domnívá, že to samé může mít ve svém životě.

Jenže romantické komedie jsou podobné sci-fi, jako když přiletí mimozemšťané z planety XY.

Nesmyslné porovnávání
Jen se přiznejte – že už jste po shlédnutí romantické komedie někdy porovnávali nějaký moment nebo dokonce celý vztah s tím, co jste viděli na plátně či na obrazovce?

A i když si toho nemusíte být vědomi, takřka jistě takhle pracovalo vaše podvědomí. Slaďáky se na vás zkrátka přilepí.

Rozhodně se to netýká pouze dívek, kterým se přisuzuje častější sledování tohoto žánru. I na největších drsňácích zanechají romantické komedie stopy, jež vedou k nesmyslnému porovnávání.

Takže, až se budete chtít dívat na další romantickou komedii, dobře si to rozmyslete. Mohlo by jít o další hřebíček do rakve vašeho vztahu. Nebo se aspoň zuby nehty braňte bludům.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 28