Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Kieron Williamson / foto: www.kieronwilliamson.com

Je mu sedm a své obrazy prodává za miliony

Malý Brit je nesmírně talentovaným malířem.

Jeho obrazy vynášejí miliony a zajímají se o ně kupci ze všech koutů světa. Když se na ně podíváte, vidíte styl, jehož pilování byste odhadli na několik desítek let.

Po obrazech se jen zaprášilo
Jenže ty obrazy namaloval Kieron Williamson, chlapec, který sotva začal chodit na základní školu.

Sedmiletému Kieronovi se podařilo něco, co se mnohým malířům nepodaří za celý život. Prodal celou svou aktuální kolekci za v přepočtu čtyři a půl milionu korun. Všech třiatřicet děl bylo rozebráno do třiceti minut.

Aukce obrazů přilákala kupce z New Yorku, Arizony i Jižní Afriky. Desítky dalších byly na telefonu a přihazovaly nabídky, aby si zajistily originál malíře, kterému se kvůli jeho věku přezdívá Mini Monet.

magazin.cz

Kieron obvykle maluje krajiny z britské oblasti Norfolk. Dokázal už ale namalovat i obraz Hongkongu.

„Normálně vstávám v šest ráno a maluji, pak jdu do školy a potom zase maluji. Teď jsou ale prázdniny, a tak maluji pořád,“ říká o své aktivitě Kieron.

Náhle objevený talent
Za týden namaluje zhruba šest obrazů. Rozhodně by jich ale prodal více. Čekací list na jeho originály totiž čítá už přes 700 zájemců.

Ještě před dvěma lety kreslil Kieron hlavně dinosaury. Pak ale jeli s rodinou na dovolenou na venkov. Právě tehdy začal kreslit nádherné scenérie.

magazin.cz

„Kieron se pravděpodobně stal jedním z nejsbíranějších současných umělců. Je impresionistou a zároveň není příliš abstraktní,“ vysekl mu poklonu galerista Adrian Hill.

Člověk nemusí být velkým prorokem a zřejmě se trefí, když Kieronovi předpoví zářnou budoucnost.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 48