Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: sxc.hu

Pochutnává si na svých vlasech. V břiše jich měla kilo!

Lidé mají zvláštní chutě, ale toto...

Lékaři vyjmuli z břicha dvanáctileté argentinské dívky 700 gramů těžký smotek vlasů. Kde se tam vzaly? Děvče trpí tricofagií, vzácnou psychickou poruchou, která ji nutí jíst běžně nepoživatelné předměty.

Sedm let trpěla bez odpovědi
Už sedm let dívka jí své vlasy, malé kousky hraček, porcelán, omítku nebo špínu. Sedm let trvalo, něž doktoři přišli na to, že trpí touto vzácnou nemocí.

„Pacientka navštívila několik nemocnic, aniž by byli schopni přijít na to, co jí vlastně je,“ říká Ana Rosiová, vedoucí lékařka dětského chirurgického oddělení Gandulfo Hospital v Buenos Aires, kde se dívka zotavuje z operace, kterou podstoupila tento týden.

Případ pro psychologa
„Do nemocnice přišla s velkými bolestmi břicha, také byla podvyživená a ztrácela vlasy. V břiše byla hmatatelná velká boule. Proto jsme nejdříve předpokládali, že má nádor. Skutečný důvod jsme zjistili, až když jsme ji otevřeli a v břiše našli chomáč vlasů.“

Po zotavení bude dívka předána do péče psychologů, kteří se jí pokusí pomoci. Tato porucha mívá obvykle příčinu v nějakém traumatickém zážitku v raném dětství.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 47