Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Nadja Benaissová / foto: Shutterstock

Zpěvačka s HIV souložila a nakazila muže. Dostane 10 let?

Zpěvačka Nadja nakazila partnera virem HIV. Hrozí jí deset let kriminálu!

Německo žije od pondělka ostře sledovaným procesem. Úspěšná německá zpěvačka Nadja Benaissová totiž dnes usedla před zemským soudem v Darmstadtu na lavici obžalovaných jako důvodně podezřelá z úmyslného ublížení na zdraví. Hrozí jí až deset let kriminálu!

Závažného trestného skutku se měla podle obžaloby dopustit tím, že v roce 2004 nakazila při nechráněném pohlavním styku mladého muže, ačkoli věděla, že sama trpí virem HIV. Partnerovi to ovšem nesdělila.

Poškozený bude před soudem podle německého trestního práva vystupovat jako "vedlejší žalobce".

Proces v největší soudní síni
Zájem o proces je mezi veřejností v zemi našich západních sousedů tak mimořádný, že hlavní líčení bylo přeloženo do největší soudní síně v Darmstadtu. V justiční budově byly zesíleny bezpečnostní kontroly.

Nadja je dcerou otce marockého původu a matky Romky s německým občanstvím.

V roce 2000 byla spolu se čtyřmi dalšími zpěvačkami vybrána v první řadě pěvecké soutěže Popstars do dívčí skupiny No Angels. Její debutový singl Daylight In Your Eyes se stal nejprodávanějším maxi CD roku 2001.

V roce 2003 skupina vydala album The Best of No Angels a poté se rozpadla. Zpěvačky se rozhodly pro sólovou dráhu.

V lednu 2007 ale Nadja s dalšími třemi bývalými členkami No Angels oslavila comeback albem nazvaným Destiny.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 42