Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Milionář rozdal svůj majetek. Peníze mu nepřinesly štěstí

Za peníze štěstí nekoupíš.

Rakouský milionář Karl Rabeder (48) se rozhodl zbavit se majetku, protože mu prý peníze stejně ke štěstí nepomohly. Například jeho alpskou vilu v hodnotě 1,7 milionu euro (cca 42 milionů Kč) vyhrála v tombole prodavačka biopotravin.

Devětačtyřicetiletá výherkyně z jižního Německa si koupila jeden lístek za 99 euro (2450 Kč) v skutku netradiční tombole, kterou Rabeder zorganizoval.

Milionář, který chce darovat celý svůj majetek v hodnotě kolem 3 milionů euro (74 milionů Kč), prý dospěl k poznání, že luxus ho nikdy nečinil šťastným. Teď žije ve dvoupokojovém bytě a cítí se lépe.

Velké překvapení

O výherkyni svého domu (která nechtěla být jmenována) řekl: "Když jsem jí zavolal, abych jí sdělil, že vyhrála, nezmohla se na slovo. Prostě tomu nemohla uvěřit."

Sama čerstvá milionářka k tomu dodává: "Zavolal mi manžel a říkal, že mám okamžitě jít domů. Samozřejmě jsem si okamžitě řekla, co se asi stalo. Ale on plakal a říkal, že to není nic špatného, že jsem vyhrála dům. Pořád tomu ještě nemohu uvěřit. Nevím, co si o tom vlastně myslet, protože člověk si nikdy nepředstavuje, že by se to mohlo stát právě jemu."

Další peníze věnoval Carl Rabeder podle serveru Orange News na několik dobročinných projektů, které pomáhají lidem v rozvojových zemích začít s pomocí malého množství peněz podnikat.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 15